Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα γεγονότα μετά την πορεία της 17ης Νοέμβρη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας που ακολούθησε την πορεία της 17ης Νοέμβρη. Ενώ η πορεία είχε διαδηλώσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ και είχε ολοκληρωθεί, οι αστυνομικοί άρχισαν να βρίζουν και να προκαλούν τους διαδηλωτές που κατέβαιναν την Αλεξάνδρας μετά το τέλος της πορείας. Παρότι οι προκλήσεις δεν απαντήθηκαν, οι διμοιρίες χτύπησαν απρόκλητα τον κόσμο που απλώς κατέβαινε την Αλεξάνδρας, και ακολούθησε κυνηγητό με πολύ ξύλο. Το πρώτο αποτέλεσμα ήταν 9 τραυματίες να διακομιστούν στον Ευαγγελισμό!

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίστηκε στα Εξάρχεια, όπου οι διμοιρίες των ΜΑΤ χτυπούσαν και συλλάμβαναν αδιακρίτως κάνοντας πογκρόμ στα Εξάρχεια για να καταλήξουν με δεκάδες ακόμη τραυματίες, 23 προσαγωγές και 16 συλλήψεις.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας να «ματώσει» τη μνήμη του Νοέμβρη στην πραγματικότητα βοηθήθηκε πλήρως από ομάδες τυφλής βίας που αυτοαποκαλούνται αναρχικές.

Οι ομάδες αυτές ονομάζουν «εξέγερση» την ανταλλαγή πραγματικών πυρών με διμοιρίες μέσα σε κατοικημένη περιοχή, την τυφλή βία και τη χρήση ναυτικών φωτοβολίδων, που οδήγησε στον βαρύ τραυματισμό της εγκληματολόγου Αναστασίας Τσουκαλά που από την Παρασκευή νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό σε κρίσιμη κατάσταση. Ομάδες που με τη δράση τους δείχνουν ότι δεν έχουν αναστολές για θανατηφόρα χτυπήματα, επαναλαμβάνοντας τραγικά γεγονότα του παρελθόντος

Οι ομάδες αυτές έχουν αναπτύξει εδώ και πολύ καιρό μια συμπεριφορά αντικοινωνική, που στρέφεται ευθέως ενάντια στο κίνημα, επιτίθενται σε συλλογικότητες και στους κατοίκους των Εξαρχείων, παρουσιάζουν την μικροαστική ατομική βία ως «επαναστατικό καθήκον» και δρουν αντικειμενικά υπέρ των σχεδιασμών της αστυνομίας και του παρακράτους. Χαρακτηριστικό της αντίληψης αυτής ήταν η κατάληψη του Πολυτεχνείου από ολιγομελή ομάδα που δεν επέτρεπε την είσοδο στους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία και τις οργανώνεις της αριστεράς για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη.

Η δράση των ομάδων αυτών δεν έχει καμία σχέση με την ταξική πάλη και τους λαϊκούς αγώνες. Αντιθέτως, δρουν αντικειμενικά υπέρ των σχεδιασμών των πιο σκοτεινών πολιτικών κύκλων για την «εκκαθάριση» των Εξαρχείων από τους κατοίκους και τις συλλογικότητες που δρουν εκεί και την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο, δρουν αντικειμενικά υπέρ της νομιμοποίησης της καταστολής και δυσφημούν τις ιδέες και τις πρακτικές του μαχόμενου κινήματος.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως ηθικούς αυτουργούς της αστυνομικής βίας κα τρομοκρατίας μετά το τέλος της πορείας της 17 Νοέμβρη.

Καταγγέλλουμε τη στάση των ομάδων τυφλής βίας και καλούμε κάθε συλλογικότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος να τους απομονώσει με κάθε τρόπο.


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα θύματα της κρατικής καταστολής και στην Α. Τσουκαλά που δίνει μάχη για την υγεία της στον Ευαγγελισμό.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημείται το κίνημα και οι μαχόμενες δυνάμεις του από ομάδες τυφλής βίας που θεωρούν ιδιοκτησία τους τα Εξάρχεια ή όποια άλλη γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου