Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τα Πλεονάσματα Δικά Τους, Οι Νεκροί Δικοί Μας

Οι νεκροί από την πλημμύρα στη δυτική Αττική που ξεπέρασαν τους είκοσι ήρθαν σαν ένα δυνατό σοκ μέσα στο σημερινό σκηνικό. Είναι σαν τα αστραπόβροντα της καταιγίδας να φώτισαν την τραγική πραγματικότητα πίσω από τις ανόητες παραστάσεις του Μητσοτάκη και του Τσίπρα που ισχυρίζονται ότι οι θυσίες των μνημονίων βρίσκονται πίσω μας.

Την ώρα που ο εργατόκοσμος θρηνεί τους νεκρούς του, ο ένας λέει ότι μέσα στην επόμενη χρονιά φτάνουμε στην έξοδο και ο άλλος απαντάει ότι αυτό θα γίνει μόλις γίνουν εκλογές και αναλάβει η ΝΔ. Οι παλιοί διαχειριστές, που ευθύνονται για την καπιταλιστική ασυδοσία που παγίδεψε κόσμο στα μπαζωμένα ρέματα, λένε ότι η λύση θα έρθει αν μειώσουν τη φορολογία για το επόμενο κύμα κερδοσκοπίας. Και οι όψιμοι διαχειριστές περηφανεύονται ότι πετυχαίνουν πλεονάσματα του προϋπολογισμού, συνεχίζοντας να κόβουν τις δαπάνες που τόσο έχουν ανάγκη οι εργατογειτονιές μας.

Δράση

Απέναντι σε αυτό το τρελοκομείο είναι απαραίτητο να μετατρέψουμε τη θλίψη και την οργή για τους νεκρούς σε δράση. Άμεσα, για τη στήριξη του κόσμου που υποφέρει από την καταστροφή. Και συνολικά, για την ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας που σκοτώνει πιο συστηματικά και από την πιο “φονική καταιγίδα”.

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Και τα δυο σκέλη της εργατικής απάντησης έχουν αρχίσει.

Τα συνεργεία της Πακιστανικής Κοινότητας που έτρεξαν να βοηθήσουν στον καθαρισμό της λάσπης από τα σπίτια της Μάνδρας είναι ένα σύμβολο της μάχης όλων των εργατών. Δίπλα στην ηρωική προσπάθεια των εθελοντών αλλά και των συνεργείων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ύδρευση, την ηλεκτροδότηση, τη συγκοινωνία στην περιοχή, χρειάζεται να ξεδιπλώσουμε τις απεργίες που διεκδικούν χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις κοινωνικές υπηρεσίες, κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και τις περικοπές. Οι απεργίες στους Δήμους και στα Νοσοκομεία αυτήν και την επόμενη βδομάδα, η απεργία στο Μετρό, το άπλωμα και ο συντονισμός αυτών των κινητοποιήσεων είναι η καλύτερη ασπίδα εργατικής προστασίας.

Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε την πολιτική γενίκευση όλων αυτών των προσπαθειών και αυτό είναι εφικτό, όπως έδειξε η πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Παρά τη βροχή, παρά τη θλίψη και το πένθος, παρά τις απόπειρες αποπροσανατολισμού, χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα ότι οι εργάτες και η νεολαία επιμένουν να αναζητούν τη διέξοδο στο δρόμο της εξέγερσης του Νοέμβρη. Τότε για να σπάσουμε το “γύψο” της Χούντας, σήμερα για να σπάσουμε τα δεσμά του χρέους με τα οποία οι τραπεζίτες στερούν όλους τους πόρους που χρειάζεται η κάλυψη των εργατικών αναγκών.

Βήμα-βήμα, από τη μια μάχη στην άλλη, μπορούμε να ανοίξουμε αυτή την προοπτική.
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου