Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉ-ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/11 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο αντιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/11 στις 11:00  στην βάση του Άραξου.

Σε ένα κρεσέντο υποταγής στα πολεμοχαρή σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει την στρατιωτική βάση του Άραξου προκειμένου να μεταφερθούν σ' αυτή πυρηνικά όπλα από την Τουρκία. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα δείγμα της ακόμη βαθύτερης πρόσδεσης της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, φέρνοντας στην επιφάνεια τον κίνδυνο της ενεργούς πολεμικής εμπλοκής με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το λαό και την νεολαία.


Η επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ και τον Τραμπ έρχεται να σφραγίσει την παραπάνω λογική αλλά και να βάλει τις βάσεις ώστε η Ελλάδα να γίνει "στρατηγικός εταίρος" των ΗΠΑ και των σχεδίων τους στην περιοχή. Έτσι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βγάζει για ακόμη μια φορά ασπροπρόσωπη την ελληνική αστική τάξη, αφού μέσω της πλήρους συστράτευσης με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, επιδιώκει να λάβει ως αντάλλαγμα μεγαλύτερο κομμάτι στο μοίρασμα της πίτας στην περιοχή, ειδικά σε ανταγωνισμό με τον τούρκικο καπιταλισμό. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ και Τουρκίας κλονίζονται, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η χώρα θα παίζει το ρόλο του τοποτηρητή των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων, μέσω και του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ.

Έτσι λοιπόν, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός και η νεολαία βυθίζονται όλο και περισσότερο στην φτώχεια, την ανεργία, την επισφάλεια, η Ελλάδα φιγουράρει 2η ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ σε ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Ενώ οι δημόσιες παροχές υποβαθμίζονται σε σημείο διάλυσης, τα λεφτά που φεύγουν από τις τσέπες του ελληνικού λαού πηγαίνουν στο χρέος, τις τράπεζες και τον στρατιωτικό εξοπλισμό (2,4 δις για αναβάθμιση πολεμικών αεροσκαφών). Έτσι, μετά την βάρβαρη κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, η κυβέρνηση βουτάει κυριολεκτικά τα χέρια της στο αίμα, συμμετέχοντας σε σχέδια που στόχο έχουν να διαταράξουν την ειρήνη στην περιοχή και άρα μόνο δεινά μπορούν να προκαλέσουν στους λαούς της.

Τώρα έχει έρθει η ώρα να μπει φρένο σ' αυτήν την πολιτική, κόντρα σε λογικές γενικά και αόριστα επαγρύπνησης όπως και οι δυνάμεις του ΚΚΕ προτάσσουν. Η ανάγκη για την συγκρότηση ενός μαχητικού αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος, ως συστατικό στοιχείο ενός συνολικού κινήματος ρήξης και ανατροπής,  προβάλλει πιο αδήριτη από ποτέ. Ένα κίνημα που στον πυρήνα του θα έχει την διασφάλιση της ειρήνης για όλους τους λαούς και το σταμάτημα κάθε πολεμικής επιχείρησης. Που θα απαιτήσει την άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο όλων των βάσεων. Που θα βάλει πλώρη τέλος για την άμεση ρήξη και έξοδο από την ΕΕ που πριμοδοτεί όλα τα παραπάνω σχέδια, την ΕΕ που στηρίζει φασιστικές κυβερνήσεις, που εμποδίζει τους λαούς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους, που κλείνει τα σύνορα της και θαλασσοπνίγει τους πρόσφυγες του πολέμου. Την έξοδο από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό. Την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή και συνεχιστή αυτής της δολοφονικής για το λαό επίθεσης. Που θα διεκδικεί και θα απαιτεί να ηττηθούν συνολικά  κυβέρνηση-ΕΕ και η πολιτική τους, προκειμένου να μπορέσουμε να ζήσουμε αλλιώς.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉ-ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/11 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/11 στις 11:00  στην βάση του Άραξου.


Να κλείσουν άμεσα όλες οι βάσεις του θανάτου!

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ! Ανατροπή της φιλοπολεμικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου