Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΟΚΔΕ Έξω Από Το Πολυτεχνείο Οι Άνθρωποι Του Περιθωρίου!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Έξω από το Πολυτεχνείο οι  άνθρωποι του περιθωρίου!

Για ένα ζωντανό, μαζικό, μαχητικό τριήμερο εορτασμό

-
Σήμερα Τετάρτη (15/11/2017) από νωρίς τα ξημερώματα περιθωριακοί  που επικαλούνται τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, κλειδαμπαρώθηκαν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Με το έτσι θέλω απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο των αγωνιστών των αριστερών οργανώσεων, που προσήλθαν προκειμένου να πάρουν υλικά για τα καθιερωμένα «τραπεζάκια» και εμποδίζουν γενικά τις προετοιμασίες για τον εορτασμό του τριημέρου.


Τέτοιες θρασύδειλες προκλήσεις έχουν επαναληφθεί από τον συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε την επίθεση που έγινε πάλι στην αρχή του εορτασμού του Πολυτεχνείου το 2015 σε αγωνιστές οργανώσεων της άκρας αριστεράς τραυματίζοντας αρκετούς (μεταξύ τους και ένα στέλεχος της ΟΚΔΕ). Είναι όμως η πρώτη φορά φέτος, 44 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που επιχειρείται ανοιχτά η ακύρωση συνολικά του ίδιου του εορτασμού!

Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τέτοια περιθωριακά στοιχεία ενοχλούνται από τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα για την εξέγερση του ’73, ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού εργατικού κινήματος! Αποτελεί διαχρονικό στόχο της αστικής τάξης η αμαύρωση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η ακύρωση του επετειακού εορτασμού και της διαδήλωσης, το ξερίζωμα της αγωνιστικής μνήμης. Τέτοιες περιθωριακές ομάδες λειτουργούν συμπληρωματικά στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους, είναι το μακρύ χέρι του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν παλιοί και νέοι μνημονιακοί, κεφάλαιο, ΕΕ. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, βρωμίζουν και τον ίδιο τον αναρχικό χώρο, ανήκουν στο περιθώριο της κοινωνίας και εκεί θα παραμείνουν!

Δεν θα τους περάσει! Απέναντί τους πρέπει να βρουν την μαζική και αποφασιστική απάντηση του κινήματος και των οργανώσεών του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, την νεολαία σε μαζική κινητοποίηση σήμερα στο Πολυτεχνείο. Με την παρουσία μας να απομονώσουμε αυτά τα πρόσωπα και τις πρακτικές, που είναι ξένες και εχθρικές στις αρχές και τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους για την υπονόμευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Το φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου να είναι το μαζικότερο, το αγωνιστικότερο των τελευταίων ετών, αφετηρία ενός νέου κύματος αγώνων για να ξεφορτωθούμε παλιούς και νέους μνημονιακούς και τα δεκανίκια τους, όποια κι αν είναι αυτά!

15/11/2017

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου