Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημόσιες και Δωρεάν Συγκοινωνίες

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στη σημερινή απεργία των εργαζόμενων στο Μετρό που αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών μέσω της ένταξης τους στην Ελληνική Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών, θυγατρική του μνημονιακού Υπερταμείου.
 
Ταυτόχρονα, από χθες Δευτέρα (20/11) κλείνουν σταδιακά οι πύλες εισόδου στο μετρό προκειμένου να μην είναι εφικτή η είσοδος χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο.
 
Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισητηρίου στα ΜΜΜ είναι μία ευθεία επίθεση στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, σε όλους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για να πάνε στις δουλειές τους, στις σχολές τους ή να μετακινηθούν στη πόλη. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να προετοιμάσει την ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ εξασφαλίζοντας σίγουρα κέρδη για τους επίδοξους αγοραστές.


Στα 7 χρόνια μνημονίων οι μισθοί και οι συντάξεις πέσανε κατακόρυφα, εκατοντάδες χιλιάδες χάσανε τις δουλειές τους αλλά η κυβέρνηση επιμένει να ρίχνει τα βάρη της μετακίνησης στα θύματα των μνημονίων και ταυτόχρονα να φακελώνει (όπως προσπάθησε να κάνει και με την κάρτα φιλάθλου) όσους σκοπεύουν να βγάλουν μηνιάτικη κάρτα.
Η μετακίνηση στη πόλη δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη και οι περισσότεροι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στα κόμιστρα των εισιτηρίων για να μπορούν να μετακινηθούν.


Η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ηλεκτρονικού - και κάθε - εισητηρίου και η δωρεάν μετακίνηση για όλες και όλους σε σύχρονα και δημόσια ΜΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου