Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Όλοι Στην Απεργία Στις 14 Δεκέμβρη. Κάτω Τα Χέρια Από Την Απεργία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ-ΔΝΤ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΟΥΝ!

Η πανεργατική  απεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι μια κρίσιμη μάχη για το εργατικό κίνημα και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της. Για να σταματήσουμε την λιτότητα και τις περικοπές που δολοφονούν εργάτες στην Μάνδρα, για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και εκμετάλλευση, για την κάλυψη των αναγκών και δικαιωμάτων μας, απαιτώντας τον κλεμμένο από τους εργαζομένους και το λαό πλούτο


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε πλήρη συνεργασία με τους «θεσμούς», προχωράει στο αντεργατικό έγκλημα για το οποίο τα ντόπια και ξένα αφεντικά της θα την ευγνωμονούν, αν τελικά τα καταφέρει. Προσπαθεί να φέρει την αλλαγή των όρων προκήρυξης της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία, βάζοντας ως προϋπόθεση το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, χτυπώντας τον πρωτοβάθμιο συνδικαλισμό που αποτελεί την καρδιά της αντίστασης στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Υπηρέτες του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αδίσταχτοι υπερασπιστές των μνημονίων, επιδιώκουν να καταφέρουν ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στην εργατική τάξη και τους αγώνες της, χτυπώντας στοχευμένα το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων να προκηρύσσουν Απεργία, ακόμα και σε πείσμα των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και της ΓΣΕΕ.

Η δυναμική απάντηση του εργατικού κινήματος  ήταν  που εξανάγκασε την κυβέρνηση σε προσωρινή υπαναχώρηση, δείχνοντας ότι η κίνηση του εργατικού κινήματος έξω από την χειραγώγηση του κυβερνητικού συνδικαλισμού μπορεί να πετυχαίνει άμεσες νίκες.

Το ίδιο μήνυμα, ότι δηλαδή η απεργιακή και αγωνιστική κλιμάκωση μπορούν να μπλοκάρουν και να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική,  φέρνει η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ το καλοκαίρι, που κέρδισε την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων, η επιτυχημένη απεργία-αποχή από την διαδικασία αξιολόγησης στο δημόσιο, η επιτυχία για παράταση στη δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων των νοσοκομείων, αλλά και μικρότερες μάχες που κερδήθηκαν, όπως πχ στα Public

Ο οργανωμένος λαός πρέπει και μπορεί να βγει στο προσκήνιο και να βάλει φραγμό στη στέρηση του δικαιώματος στην Απεργία. Εκ των πραγμάτων -και αντίθετα στις επιδιώξεις της ΓΣΕΕ - η απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Είναι η μάχη που θα κρίνει όχι μόνο το Δικαίωμα στην Απεργία, αλλά και την εξέλιξη της επαίσχυντης «Τρίτης Αξιολόγησης».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του ταξικού εργατικού - λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος για την κινητοποίηση ενάντια στα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο με την 3η αξιολόγηση, με αιχμή το κρίσιμο κτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, δηλαδή στο δικαίωμα να αγωνίζεσαι για όλα τα άλλα δικαιώματα!

ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
 • Εντείνει την επίθεση κατά της λαϊκής κατοικίας και του μικρού κλήρου, προωθώντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να μεταφερθεί τεράστιος πλούτος σε τράπεζες και ξένα FUNDS.
 • Προστατεύει τους εργοδότες-δολοφόνους, αλλάζοντας τους όρους των εργατικών αποζημιώσεων σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος-δολοφονίας, απαιτώντας να αποδεικνύεται δικαστικά η ύπαρξη "δόλου" από την μεριά του εργοδότη
 • Φέρνει νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα (3τεκνοι και πολύτεκνοι) και μέχρι και 40% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις (καταργείται ακόμα και η προσωπική διαφορά του ν. Κατρούγκαλου)
 • Μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες: κοινωνική πρόνοια κατά 8% - νοσοκομεία 28% - συγκοινωνίες 32%. Το ΕΚΑΣ από 320 εκατ. το 2017, στα 80 εκατ. το 2018 και θα καταργηθεί το 2019!
 • Συνεχίζει και εντείνει τη φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προβλέποντας να εισπράξει 950 εκατ. επιπλέον από φόρους το 2018.
 • Εντατικοποιεί το ρυθμό εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και αγαθών (ΔΕΗ, νερό κ.ά.)
 • Προωθεί νέες αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία και στην εκπαίδευση.
 • Προετοιμάζει μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και ανακύκλωση της ανεργίας..
 • Εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, και δίνει άλλα 2,5 δισ για εξοπλισμούς
Μνημόνια και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα επιβάλλονται με σκληρή καταστολή. Η κυβέρνηση για να ξεπεράσει τη λαϊκή οργή και τις αντιδράσεις γι αυτά κι όλα τ’ άλλα μέτρα που θα ‘ρθουν, ακολουθεί τον αυταρχισμό όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. με την επανεμφάνιση των ΜΑΤ στους πλειστηριασμούς, στους απεργούς στον Καρυπίδη, στους διαδηλωτές ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο, στους φοιτητές, σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας…
Την ίδια στιγμή επιδίδεται σε μια εκστρατεία πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, με τα «πλεονάσματα» και το κοινωνικό μέρισμα, την «ανάπτυξη» και το «βγαίνουμε από τα μνημόνια»!

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διεκδικήσουμε:
 • Αυξήσεις στους μισθούς - Καμία νέα περικοπή. Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
 • Κάτω τα χέρια από την Απεργία και τους αγώνες. Καμιά παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να οργανώνουν και να ελέγχουν τα σωματεία τους!
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών / αντισυνταξιοδοτικών νόμων–Ασφάλιση δικαίωμα όλων!
 • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
 • Καμιά ιδιωτικοποίηση
 • –Όχι στους πλειστηριασμούς-Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία  και την λαϊκή περιουσία!
 • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και υγεία για όλους -  Όχι στη συρρίκνωση και τις περικοπές!
 • Κατάργηση των μνημονίων- Διαγραφή του χρέους - Απαλλαγή από τη “θηλιά” Ε.Ε. και ευρώ

Η επίθεση δεν έχει τέλος και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο αν, κόντρα σε λογικές ανάθεσης κι αναμονής επίδοξων σωτήρων, κόντρα στο ξεπούλημα των αγώνων πριν ακόμα ξεκινήσουν, κόντρα στο συνδικαλισμό της διαμαρτυρίας και της ήττας, αποφασίσουμε

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΛΕΜΒΡΗ
ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!
Αγώνας τώρα, μαζικός και αποφασιστικός, πανεργατικός και πανκοινωνικός:
 • Για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί την ίδια πολιτική.
 • Έξω από την ΕΕ, ρήξη με το κεφάλαιο και τα κέρδη του, κάτω το καθεστώς της επιτροπείας.
 • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
 • Συνδικάτα ταξικά, μαχητικά, μαζικά, με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.
 • Να οργανώσουμε την αποφασιστική απάντηση του κινήματος με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις παντού και κλιμάκωση!
Αθήνα: Κάλεσμα στο Μουσείο στις 10.30 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου