Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΚΚΕ Απαράδεκτη Η Σύλληψη Και Ποινική Δίωξη Του Δικηγόρου Δ. Ζώτου Επειδή Έσβηνε Χρυσαυγίτικα Συνθήματα

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύλληψη και ποινική δίωξη του δικηγόρου Δημήτρη Ζώτου αναφέρει:

«Σοβαρό ζήτημα δημιουργεί η απαράδεκτη στάση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών στο Καρπενήσι, που οδήγησε στη σύλληψη και ποινική δίωξη του Δημήτρη Ζώτου, δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επειδή κατήγγειλε και έσβησε προκλητικά χρυσαυγίτικα συνθήματα σε τοίχο της πόλης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες τόσο για το γενικότερο κλίμα ανοχής που καλλιεργεί στην εγκληματική δράση των χρυσαυγίτικων ναζιστικών συμμοριών, όσο και για την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όσων διεκδικούν τα δικαιώματά τους.Είναι χρέος των εργαζομένων, των νέων, των προοδευτικών ανθρώπων η καταδίκη και η απομόνωση παντού της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής».
  • Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Καρπενήσι, επειδή έσβηνε από τοίχο, στην είσοδο της πόλης, συνθήματα της Χ.Α. Το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και θα παραπεμφθεί σε δίκη στο Εφετείο Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου