Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΟΚΔΕ Κάτω Τα Χέρια Από Τους Τούρκους Και Κούρδους Αγωνιστές

Κάτω τα χέρια από τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές

Υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα
 
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση με ενορχηστρωτή τον αναπληρωτή Υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» Νίκο Τόσκα, η Αντιτρομοκρατική με εφόδους σε διαμερίσματα στις περιοχές της Καλλιθέας και του Ν. Κόσμου προχώρησε σε εννέα συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών (8 άνδρες, 1 γυναίκα), που συνδέονται με την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται σαν μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που έχει χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική» από τους παγκόσμιους τρομοκράτες, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ -ΕΕ.

Οι Τούρκοι αγωνιστές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια–κατοχή εκρηκτικών κ.ά.).Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται, ότι είναι πρόσφυγες που ζητούν ή έχουν ήδη πάρει άσυλο.

Όταν εμφανίστηκαν στον εισαγγελέα, είχαν μώλωπες και επιδέσμους στα κεφάλια. Καταγγέλλουν μέσω των συνηγόρων τους ότι τους χτύπησαν βάναυσα και βαριά, τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από το γραφείο του εισαγγελέα. Η μία δικηγόρος τους υποστήριξε πως οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση».

Την ίδια στιγμή που ο Τόσκας (σε ρόλο τάχα δημοκράτη που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα) έλεγε πως δεν έχει αποδειχθεί ότι οι προσαχθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη οργάνωση και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη Ερντογάν (στις 7– 8/12 ), όλος ο στημένος μηχανισμός των άθλιων ΜΜΕ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, επαναλάμβανε διαρκώς αυτές τις κατηγορίες καθ’ υπόδειξη της Αντιτρομοκρατικής, για τη δημιουργία του απαραίτητου «κλίματος».

Το χτύπημα στους αγωνιστές από την Τουρκία μάλλον έγινε κατά άμεση παραγγελία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν. Άλλωστε, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν χρειάζεται ενθάρρυνση, ώστε άλλη μια φορά «να τα δώσει όλα», για να κολακέψει κάποιο ισχυρό! Επίσης, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κρατικοί μηχανισμοί της Ελλάδας έχουν πολλές φορές συνεργαστεί άψογα μ’ αυτούς της Τουρκίας, παραδίδοντάς τους αγωνιστές (που στην Τουρκία κινδυνεύει με βασανιστήρια ή θάνατο), απελαύνοντας πρόσφυγες κ.λπ.

Κυρίως όμως η κυβέρνηση αξιοποιεί την υπόθεση στα πλαίσια του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που έχει επαναφέρει πλήρως και οικοδομεί συστηματικά. Γι’ αυτό συνεχίζεται η γνωστή προπαγάνδα για τα «υλικά που εξετάζονται», για άλλα σπίτια – πιθανά κρησφύγετα κ.λπ. Ένα χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών απόλυτα απαραίτητο και για τον ρόλο μισθοφόρου που θέλει να παίξει στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, σε συμμαχία με ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει.

Αυτό το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του Τσίπρα και της επικίνδυνης παρέας του πρέπει να τσακιστεί. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι οργανώσεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που τους χτύπησαν. Να παλέψουμε για να καταπέσουν τα κατασκευάσματα της Αντιτρομοκρατικής, για την απόσυρση των κατηγοριών και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου