Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η ΛΑ.Ε. Ιωαννίνων Στηρίζει Και Συμμετέχει Στη Μεγάλη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Στον Παλαιστινιακό Λαό.

Δελτίο Τύπου ΛΑΕ Ιωαννίνων 18-12-17

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή. Υπονομεύει την οποιαδήποτε προσπάθεια για λύση και δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ουσιαστικά συνιστά ένα νέο, μεγάλο έγκλημα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Είναι μια απόφαση που στηρίζει μόνο τα συμφέροντα του Ισραήλ.Συγκεκριμένα, η απόφαση Τραμ αποτελεί ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, με δεδομένο ότι ουδείς διεθνής οργανισμός αναγνωρίζει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, υπάρχουν σοβαρότατες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ μέσα στα οποία η κυβέρνηση έχει εντάξει δυστυχώς και τα συμφέροντα της χώρας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Κανείς δεν ξεχνά ότι ο Αλ. Τσίπρας, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «δουλεύει για το καλό του κόσμου». Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την αρωγή της ΝΔ του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, έχει εντάξει πλήρως την εξωτερική πολιτική της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα ΗΠΑ-Ισραήλ.

Απαιτείται τώρα να πάρει θέση η ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ΛΑΕ δηλώνει σταθερά υπέρ της ειρήνης στην περιοχή και της αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τρίτη 19 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στη Νομαρχία Ιωαννίνων.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου