Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ): «Εφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος Αρης Λάμπρου


Το Καθοδηγητικό Όργανο του ΚΚΕ(μ-λ) με βαθιά οδύνη ανακοινώνει τον θάνατο του συντρόφου Αριστείδη (Αρη) Λάμπρου που πέθανε τα ξημερώματα σήμερα, 28/12/2017 στην Θεσσαλονίκη.

Ο Αρης Λάμπρου γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1952 στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ. Συνδέθηκε με το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα από τα χρόνια των σπουδών του στις γραμμές της ΠΠΣΠ, πολύ γρήγορα όμως δραστηριοποιήθηκε κυρίως σε δράσεις και αγώνες στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης μέσα από το σχήμα της ΛΔΕ. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ(μ-λ) αμέσως μετά την ανασυγκρότηση του 1982 και έκτοτε σταθερά, επί τριάντα πέντε χρόνια, πάλεψε συμμετέχοντας ενεργά σε συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες. Υπήρξε μέλος των κομματικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης και Αρτας.


Ο σύντροφος Αρης όλα τα χρόνια της κομματικής του συμμετοχής ανέλαβε και πραγματοποίησε με επιτυχία σημαντικά πολιτικά καθήκοντα, πάντα με το σεμνό χαμηλόφωνο στυλ που τον διέκρινε. Υπήρξε μέλος της πρώτης διεθνούς συντονιστικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Λαϊκού Αγώνα (ILPS), εκλεγόμενος στην ιδρυτική σύνοδο το 2001 στην Ολλανδία ως συνδικαλιστής, μέλος ελληνικού εργατικού σχήματος. Τα τελευταία χρόνια ο σύντροφος Αρης δούλευε στον τομέα των εκδόσεων κάνοντας υπεύθυνη, συστηματική και μεγάλης έκτασης μεταφραστική δουλειά για λογαριασμό της “Προλεταριακής Σημαίας” και άλλων κομματικών εντύπων αλλά και για τις ανάγκες των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ(μ-λ). Οι μεταφράσεις μεγάλων και δύσκολων πολιτικών ή λογοτεχνικών κειμένων έδειχναν έναν άνθρωπο με ευρύτερη μόρφωση και βαθιά ευαισθησία.

Δούλεψε αρχικά ως ελεύθερος επαγγελματίας-οδοντίατρος και από το 1987 ως γιατρός του ΕΣΥ στα νοσοκομεία Αρτας και Γουμένισσας μέχρι την συνταξιοδότησή του. Στην διάρκεια αυτή δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά, ιδιαίτερα στα πλαίσια του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αρτας, στο ΔΣ του οποίου εκλέχθηκε επανειλημμένα. Ο σύντροφος Αρης είχε κερδίσει την αναγνώριση από τους συναδέλφους του μαχόμενος για τα συμφέροντα των εργαζόμενων αλλά και της κοινωνικής πλειοψηφίας για δωρεάν και πλήρη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Το Καθοδηγητικό Όργανο απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια του στην γυναίκα του συντρόφισσα Ρούλα, στα παιδιά και στους συγγενείς του καθώς και στους συντρόφους της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης.

Ο σύντροφος Αρης θα ζει στις καρδιές και στους αγώνες μας!

Το ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ)

Αθήνα
28/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου