Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΑNTΑΡΣΥΑ

Σάββατο 2/2, 18:00, πλατεία Ρηγίλλης

Με αφορμή την επέτειο των γεγονότων του 1996 στα Ίμια, η Χρυσή Αυγή και άλλα ακροδεξιά στοιχεία στήνουν παραδοσιακά φασιστικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας, χύνοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Τα τελευταία χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταφέρει να ματαιώσει της παρελάσεις στο μνημείο των ιμίων και να μετατρέψει την επέτειο σε μέρα διεθνιστικής, αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης.
Σε μια περίοδο επικίνδυνης όξυνσης των ανταγωνισμών στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, το διεθνιστικό μήνυμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει όλο και πιο πολύ τον επιθετικό αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου οξύνοντας έτσι και αυτή τον επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, ενώ παράλληλα επιδιώκει να παίξει το ρόλο του καλύτερου εκπροσώπου των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην περιοχή.


Η αστική αντιπολίτευση πλειοδοτεί σε εθνικισμό. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξουν, ο καθένας για τον εαυτό του, ότι είναι οι πιο κατάλληλοι να υποστηρίξουν τις επιθετικές επιδιώξεις και τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Σε αυτό το εθνικιστικό κλίμα πατούν οι νεοναζί και η ακροδεξιά, επιδιώκοντας να εμφανιστούν ξανά στο δρόμο, από όπου τους έδιωξε το αντιφασιστικό κίνημα. Δεν θα το επιτρέψουμε.
Οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα, Τουρκία, Κουρδιστάν, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Έχουν κοινό εχθρό τους τις αστικές τάξεις, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

- Όχι στις εθνικιστικές φιέστες
- Να τσακίσουμε τον φασισμό και τον ναζισμό
- Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου
- Διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών
- Κοινός αγώνας στις δύο όχθες του Αιγαίου, ενάντια στις κυβερνήσεις, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο
- Έξω οι βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου