Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών καταγγέλλει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οργάνωσης επί την Ν. Νικολάου από “αγνώστους”.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών καταγγέλλει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οργάνωσης επί την Ν. Νικολάου από “αγνώστους”.

Σε καμία περίπτωση το γεγονός αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αποκομμένο από το κλίμα της περιόδου που διανύουμε με κυρίαρχο στοιχείο την εθνικιστική έξαρση που ευνοείται από τη συμφωνία των Πρεσπών και καλλιεργείται συστηματικά από τα συλλαλητήρια του μίσους, την εκκλησία, τα ΜΜΕ, τους αστούς πολιτικούς, απόστρατους, υπερπατριώτες, ακροδεξιούς φασίστες και κάθε λογής όψιμους Μακεδονομάχους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί στόχο γιατί δεν έχει πάψει να δίνει την μάχη ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό, προασπιζόμενη το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, την διεθνιστική αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί στόχο γιατί αγωνίζεται ενάντια στον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση, την αδικία και την φτώχεια, αποδεικνύοντας τον αντιδραστικό-αντιλαϊκό χαρακτήρα των αστικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεσκεπάζοντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας ΕΕ-ΗΠΑ με τον μεγαλοεργολάβο του πολέμου, το ΝΑΤΟ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποτελέσει και στο παρελθόν στόχο θρασύδειλων φασιστοειδών και ακροδεξιών της πόλης μας, με τραμπούκικες επιθέσεις σε συντρόφους μας, με ζωγραφισμένες σβάστικες σε παλαιότερα γραφεία, θεωρώντας έτσι ότι θα τρομοκρατήσουν τα μέλη της οργάνωσης και θα πτοήσουν το ηθικό τους. Μάταια όμως, καθώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντλεί την δυναμική της από τον αγωνιζόμενο λαό, το φοιτητικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που δίνουν καθημερινά τους μικρούς και μεγάλους αγώνες τους στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στους χώρους δουλειάς, για την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την εργατική εξουσία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕΡΡΩΝ
Σέρρες, 5/2/2019

1 σχόλιο:

  1. To KKE(μ-λ) καταγγέλλει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ανταρσύα Σερρών το βράδυ της Δευτέρας από «αγνώστους».

    Για μια ακόμη φορά οι φασίστες, δρώντας στο σκοτάδι ως συνήθως αποδεικνύουν ότι αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχος τους είναι να τρομοκρατούν όσους αντιστέκονται, να δηλητηριάζουν συνειδήσεις, να αποπροσανατολίζουν τον λαό από τους πραγματικούς ενόχους

    Σε μια περίοδο που οι παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή οδηγούν σε επικίνδυνες εξελίξεις, φουντώνουν τον εθνικισμό και τον φασισμό η ανάπτυξη της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, μπορεί να βάλει φραγμό στον φασισμό και στον εθνικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή