Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΕΕΚ Eπαναστατική Δράση. O Φασισμός Να Μην Περάσει.

Mόνο με δυστοπικό σενάριο της πιο διεστραμμένης φαντασίας μπορεί να παρομοιαστεί η πόλη μας μετά την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών. Η ακροδεξιά και ο φασισμός βρήκαν πάτημα πάνω σε δεκαετίες εθνικιστικής προπαγάνδας, και καλλιέργειας ψεύδους και μίσους για την γειτονική μας χώρα, για να βγουν στους δρόμους. Και όπως είναι γνωστό οι πορείες της ακροδεξιάς δεν είναι ποτέ ειρηνικές. Την Παρασκευή 25/1/19 το βράδυ, ομάδα φασιστών προσπάθησε να επιτεθεί στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο – Σχολείο, όπου άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν σύμφωνα με το Σχολείου, πετώντας χημικά... στους αμυνόμενους. Στη συνέχεια οι φασίστες επιτέθηκαν στο κτήριο σίτισης του ΑΠΘ όπου τραμπούκιζαν για αρκετή ώρα σιτιζόμενους φοιτητές. 
 
Η επόμενη επίθεση ήταν στο κτήριο της Πολυτεχνικής σχολής ενώ η μέρα έληξε με την ονείρωξη αυτών των εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας να βανδαλίσουν το μνημείο της παλιάς Εβραϊκής Νεκρουπόλεως, πάνω στην οποία είναι χτισμένο του ΑΠΘ. Σαν να μην έφτανε η βεβήλωση, οι φασίστες προσπάθησαν να επιτεθούν την Κυριακή 27/1 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής όπου τελούνταν εκδήλωση μνήμης για την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, στις 27 Ιανουαρίου 1945.

Οι επιθέσεις ενάντια σε καταλήψεις, φοιτητές και την μνήμη του Ολοκαυτώματος, μιας φρίκης που δεν έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα, καθιστούν σαφές ότι το πρόβλημα δεν είναι το γειτονικό μας κράτος. Οι νοσταλγοί των θαλάμων αερίων και των κρεματορίων, απόγονοι των διωκτών του ΔΣΕ εκ των οποίων "οι μη Έλληνες τω γένος", οι Μακεδόνες είναι εγκλωβισμένοι στην Γιουγκοσλαβία (και μετά την πτώση του τιτοϊσμού στην Μακεδονία) μας δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως το όραμά τους είναι η επιβολή της ομοιομορφίας του νεκροταφείου, όπου Εβραίοι, Κομμουνιστές, lgbt++, Ρομά, ανάπηροι, χρήστες, άνθρωποι με ψυχιατρική εμπειρία και άλλοι Untermensch (υπάνθρωποι) θα εξαφανιστούμε για να ζήσει ο άριος.

Ως Κόμμα καταδικάζουμε:
- τον αντισημιτισμό, το φασισμό και κάθε μορφής απανθρωπισμό
- τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια
- τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια
- τις ονοματολογίες, τον εθνικισμό, και τις επεμβάσεις των μεγάλων εθνών στα εσωτερικά των μικρότερων.

Ως Κόμμα παλεύουμε για:
- την ειρήνη, την συναδέρφωσή και την ευημερία των λαών.
- την επιστροφή των εθνικά Μακεδόνων Πολιτικών Προσφύγων και των οικογενειών τους. Την αναγνώριση της Μακεδονικής μειονότητας στην Βόρεια Ελλάδα.
- την σοσιαλιστική ενοποίηση της γεωγραφικής Μακεδονίας στα πλαίσια μιας Σοσιαλιστικής Βαλκανικής Ομοσπονδίας.
- τον πανανθρώπινο ακρατικό ελευθεριακό Κομμουνισμό

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – ΕΕΚ Τροτσκιστές
Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης
28.01.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου