Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, 23/5

Την Παρασκευή 19 Μάη 2017 ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του συντρόφου, μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννη Κούτρα. Όταν ήρθε η σειρά της, το Δικαστήριο ανακοίνωσε, όπως ήταν υποχρεωμένο, ότι το αξιόποινο των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνταν είχε παραγραφεί με βάση νομοθετική ρύθμιση για την επιτάχυνση των δικών. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου όμως, δεν περιορίστηκε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, αλλά απευθύνθηκε στο δικηγόρο του Γιάννη Κούτρα και του είπε «να πείτε στον εντολέα σας ότι η πράξη του ήταν κατάπτυστη»! Όταν μάλιστα ο δικηγόρος του διαμαρτυρήθηκε για τη στάση της εκείνη επέμεινε λέγοντας ότι η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της ελεύθερη και χωρίς κανένα έλεγχο. 


Η στάση της φυσικά ενθάρρυνε τους μάρτυρες αστυνομικούς να φωνάζουν στο δικηγόρο «αν τολμάτε κάντε μας μήνυση»! Υπενθυμίζουμε ότι το «έγκλημα» του Γιάννη Κούτρα ήταν ότι το Μάη του 2014, όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή", ζήτησε το λόγο από αστυνομικούς τους οποίους είδε να ελέγχουν με εξευτελιστικό τρόπο μετανάστες επαίτες και εκείνοι τον συνέλαβαν για εξύβριση και απείθεια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη στάση της προέδρου του Δικαστηρίου και δηλώνει ότι «κατάπτυστη» είναι η ρατσιστική συμπεριφορά της Αστυνομίας σε τέτοιου είδους ελέγχους. «Κατάπτυστη» είναι η καταστολή που εξαπολύει ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές όπως την προηγούμενη βδομάδα. «Κατάπτυστη» είναι η αντίληψη ότι η Αστυνομία είναι υπεράνω ελέγχου και κριτικής. «Κατάπτυστη» είναι η συγκάλυψη της εγκληματικής βίας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. «Κατάπτυστο» είναι το δόγμα "νόμος και τάξη" όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων της τελευταίας επταετίας, που φορτώνουν με τη βοήθεια των ΜΑΤ τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ούτε η δικαστική εξουσία, ούτε η Αστυνομία θα καταφέρουν όμως να λυγίσουν τον κόσμο του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, χωρίς Μνημόνια, φτώχεια και ρατσισμό, μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου