Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση Της ΟΕΝ Για Τις Φοιτητικές Εκλογές Στις 24 Μάη

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ταυτόχρονα με την κατάθεση προς ψήφιση νέων βάρβαρων μέτρων λιτότητας από την κυβέρνηση. Ένα νέο πακέτο μέτρων που χτυπάει ταυτόχρονα τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους έρχεται να προστεθεί σε ένα λαό που ζει 7 συνεχόμενα χρόνια με μέτρα λιτότητας και μια χώρα παραγωγικά και κοινωνικά κατεστραμμένη από την διαρκή ύφεση και τα μνημονιακά μέτρα.


Η επικείμενη ψήφιση των νέων μέτρων πρέπει να βρει το φοιτητικό κίνημα σε θέσεις μάχης. Όσα αντίμετρα και να υπόσχεται η κυβέρνηση, δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονιακού εφιάλτη που θα υπογράψει.


Η νεολαία να βγει μπροστά! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να ανατραπεί. Η νεολαία μαζί με την εργατική τάξη πρέπει και μπορεί να την ανατρέψει, από τα κάτω και τα αριστερά.


Δεν έχουν να τάξουν τίποτα στην νέα γενιά, την γενιά της κρίσης. Οι αλλαγές στα εργασιακά, οι απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και οι περικοπές σε συντάξεις, αποτελούν χτυπήματα απέναντι στην νεολαία, της επισφάλειας, της μαύρης εργασίας και της ανεργίας, που ζει με μισθούς πείνας και από το υστέρημα των συντάξεων των οικογενειών τους, που βλέπει τα εργασιακά της δικαιώματα να εξαφανίζονται και τις θέσεις εργασίας να χάνονται.

Τα ΑΕΙ-ΤΕΙ στενάζουν κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης και της μείωσης του διδακτικού και τεχνικού προσωπικού. Οι απειλές των πρυτάνεων για μείωση των εισακτέων, αλλά και η σύναψη δανείου των πανεπιστημίων με την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, το ξεπούλημα της περιουσίας τους, αποτελούν όψεις της διάλυσης, της αδυναμίας λειτουργίας τους. Οι σπουδές αλλά και ο ρόλος των πανεπιστημίων έχει διαψευστεί και απαξιωθεί λόγω της ανύπαρκτης αγοράς εργασίας.

Η σπουδάζουσα νεολαία που ζει κάτω από την διαρκή πίεση και αγωνία του μέλλοντος της ανεργίας, και πασχίζει να τα βγάλει πέρα μέσα στις υπό κατάρρευση σχολές πρέπει η ίδια να βάλει τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη! Το φοιτητικό κίνημα μαζί με το εργατικό κίνημα πρέπει να προετοιμαστούν, να ανοίξουν τον δρόμο ανατρέποντας την κυβέρνηση. Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην μόρφωση, στην δουλεία και στην ζωή, είναι ανατρέποντας το σύστημα που γεννά τα μνημόνια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

H κοινή δράση των δυνάμεων του κινήματος αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της πάλης ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό. Παλεύουμε για μια Πανελλαδική Συνάντηση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, για να συζητήσουν πάνω στο αναγκαίο πρόγραμμα διεξόδου, το μεταβατικό πρόγραμμα ενεργειών για την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη.

Η χρεοκοπία της ρεφορμισμού έκανε ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα μεταρρυθμίσεων υπέρ της εργατικής τάξης και της νεολαίας στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Η προσπάθεια επανάληψης αυτής της στρατηγικής με πιο αριστερό πρόσημο είναι αδιέξοδη. Καλούμε στην πάλη με ένα αναγκαίο επαναστατικό διεθνιστικό πρόγραμμα ενάντια στις φωνές που προσπαθούν να ζωντανέψουν νέες αυταπάτες για μια ολίγον ρήξη μόνο με το ευρώ (ΑΡΔΙΝ/ΛΑΕ). Μπροστά στην στροφή των εθνικών τάξεων διεθνώς στον πολιτικό και οικονομικό εθνικισμό, οι δυνάμεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας πρέπει να παλέψουν για τον επαναστατικό προλεταριακό διεθνισμό.

Δέκα χρόνια μετά το μεγαλειώδες κίνημα καταλήψεων το 2006 -2007 εναντια στο νόμο -πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16, το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα πρέπει να λάβει ξανά τη σκυτάλη του αγώνα.

Οι φοιτητικές εκλογές της 24ης Μάη είναι μια μάχη, ενάντια στην δεξιά της ΔΑΠ και του Μητσοτάκη, ενάντια στην κυβέρνηση και στο Bloco που στήνει στην δυνατότητα της νεολαίας στην μόρφωση, την δουλειά και την ζωή. Στις 24 Μάη, το φοιτητικό κίνημα να στείλει μήνυμα αγώνα και ανατροπής απέναντι σε παλιά και νέα μνημόνια, απέναντι στην κυβέρνηση, στηρίζοντας την επαναστατική αριστερά μέσα στα πανεπιστήμια.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας συμμετέχει και στηρίζει τα ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, την δύναμη εκείνη που μπορεί να παλέψει, το φοιτητικό κίνημα να αποτελέσει πυροδότη ολόκληρου του κινήματος, στις μάχες που βρίσκονται μπροστά μας. Στις κάλπες να δοθεί μήνυμα αναδιοργάνωσης του φοιτητικού κινήματος.

Ενισχύουμε και στηρίζουμε την αυτόνομη κάθοδο των σχημάτων της ΕΑΑΚ.


Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε ΕΑΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου