Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δικοί Σας Οι Πόλεμοι, Δικοί Μας Οι Νεκροί

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο βομβαρδισμός, από υποστηρικτή του ISIS, που δολοφόνησε 22 αθώους, συμπεριλαμβανομένων 5 παιδιών, στο Manchester Arena τη Δευτέρα το βράδυ, είναι ένα ακόμα βάρβαρο επεισόδιο στον ιδιότυπο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη ώς αποτέλεσμα των συνεπειών των ιμπεριαλιστικών επέμβασεων  στη Μ. Ανατολή.


Τα κροκοδείλια δάκρυα της βρετανικής κυβέρνησης και των υπόλοιπων δυτικών κυβερνήσεων, δεν μπορούν να κρύψουν την ευθύνη τους για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, στη Συρία και το Ιρακ που σκοτώνουν, τα τελευταία 15 χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους και μικρά παιδιά.Ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός των Νέων Εργατικών, Τόνυ Μπλαιρ, ήταν ο πιο πιστός σύμμαχος του Μπους στον πόλεμο του Ιρακ.

Η αιτία για τους φριχτούς αυτούς πολέμους δεν είναι προφανώς ούτε η 'δημοκρατία", ούτε η ασφάλεια από τα ανύπαρκτα "χημικά όπλα του Σαντάμ", αλλά τα στυγνά οικονομικά συμφέροντα για τον έλεγχο των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς στην πολύπαθη Μ Ανατολή και την Β. Αφρική, τα συμφέροντα των πετρελαιάδων και των βιομήχανων όπλων!! 
Αυτή τη συμμαχία την συνεχίζει και η τωρινή πρωθυπουργός των Τόρηδων, Τερέζα Μέι, με τον αγαπημένο της Τραμπ. Αυτές οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις "γέννησαν" τον ISIS που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι ίδιοι Δυτικοί τον εξόπλιζαν και τον χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν τον έλεγχο στην περιοχή μέσω της αποσταθεροποίησής της. 
Οι κυβερνήσεις της Δύσης μαζί με τα ακροδεξιά ρατσιστά κόμματα αξιοποιούν τέτοιου είδους ενεργειες όπως στο Manchester για να χύσουν το δηλητήριο της ξενοφοβίας, στοχοποιώντας τους μετανάστες, και κυρίως τους μουσουλμάνους, για να διχάσουν τους λαούς, να μετατρέψουν  την  κρίση, την ανεργία και την εξαθλίωση που απλώνεται σε ολόκληρο τον καπιταλιστικο κόσμο, απο τις αστικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο που ευθύνονται πραγματικά, σε έναν εσωτερικό πόλεμο των καταπιεσμένων, με όπλο το φόβο και την ανασφάλεια. Αυτό το πλαίσιο ενισχύει και τροφοδοτεί ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός τύπου ISIS, που εκφράζεται με  τα πιό σκοτεινά, βάρβαρα και αντιδραστικά χαρακτηριστικά που καμία σχέση δέν εχουν με τα συμφέροντα των αραβικών λαών.   Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις κυβερνήσεις  της Ευρώπης να μετατρέψουν τον ταξικό πόλεμο που έχουν κυρήξει στην εργατική τάξη σε εμφύλιο με όπλο την θρησκεία. Η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από τις προσπάθειες διαίρεσης των κυβερνήσεων με τον εθνικισμό των "δυτικών αξιών" και τον ρατσισμό. 
Αυτή η προσπάθεια έχει ιδιαίτερη σημασία και στη χώρα μας ενάντια στη όλο και πιο βαθιά, όλο και πιο επικίνδυνη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις των ναζί της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες και αλληλέγγυους, ιδιαίτερα σήμερα που από τμήματα του κατεστημένου, από άθλιους κονδυλοφόρων παρατρεχάμενους της αμερικάνικης (και όχι μόνο) πρεσβείας δυναμώνουν οι φωνές για άμεση συμμετοχή στον πόλεμο με το όποιο κόστος!! 
Το αντιρατσιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, στην Ελλάδα, στη Βρετανία, στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να παλέψει ταξικά, ενωτικά και μαζικά για να σταματήσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να τσακίσουμε το ρατσισμό και το φασισμό. Για να μην θρηνούμε άλλα αθώα θύματα σε καμία γωνιά του πλανήτη. Οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη στις 18 Μάρτη, δείχνουν ότι έχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  με τέτοια στοχοπροσήλωση συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της.
  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Εξω απο το ΝΑΤΟ
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Μ.Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου