Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΕΕΚ Ούτε Νέα Μέτρα, Ούτε “Αντί-μετρα”

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΠAPTE MEPOΣ ΣTH ΓENIKH AΠEPΓIA 17/5/2017

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

Εργατική εξουσία – σοσιαλιστική έξοδος από την κρίση  

Μέχρι τις 17 ή 18 Μαΐου, η κυβέρνηση ΣYPIZANEΛ σχεδιάζει να ψηφίσει τις νέες παρεμβάσεις τις οποίες προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο συμφώνησε με τους δανειστές τη νύχτα της 1ης προς 2 Μαΐου.

Το Μνημόνιο αυτό προβλέπει, πάνω απ’ όλα περικοπές 9% στο 1/3 των συντάξεων το 2019, μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.681 ευρώ ετησίως το 2020, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων.

Μαζί με αυτά τα μέτρα, θα θεσπιστούν “αντί-μετρα”, τάχα υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο αν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση ζητά από τους δανειστές να δεσμευτούν σε μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους από το 2019 πριν αυτή εφαρμόσει τα νέα αντι-λαϊκά μέτρα (περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολογήτου) μαζί και τα αντί-μετρα (εφόσον πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι), απειλώντας πως -σε διαφορετική περίπτωση- δεν θα εφαρμόσει τα νέα μέτρα, δηλαδή τις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί να εφαρμόσει νέα αντι-λαϊκά μέτρα άμεσης μείωσης των αποδοχών των συνταξιούχων και των μισθωτών, παίρνοντας μία έωλη υπόσχεση από τους θεσμούς ότι μπορεί να ληφθούν θετικά “αντί-μετρα” έμμεσης -όσο και αμφίβολης- οικονομικής ανακούφισης των φτωχών (αν πιαστούν οι σκληροί δημοσιονομικοί στόχοι έως τότε) μαζί με τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και μείωσης της επιβάρυνσης του Κράτους για πληρωμές τοκοχρεολυσιών.

Ο λαός πρέπει απορρίψει το σύνολο του νέου πακέτου συμφωνίας κυβέρνησης -θεσμών, δηλαδή τα μέτρα, τα αντί-μετρα, μαζί και την αποπληρωμή του υπέρογκου δημοσίου χρέους στο διηνεκές.

Να παλέψει για την ανατροπή της αριστερο-δεξιάς κυβέρνησης, για την εργατική εξουσία και μία επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από το χρεοκοπημένο καπιταλισμό.


* Tο ΕΕΚ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην επικείμενη Γενική Πανεργατική Απεργία (έχει κηρυχθεί από τη ΓΣEE/AΔEΔY για τις 17/5 με μικρή μικρή πιθανότητα μετακίνησης της ημερομονίας, σε περίπτωση που το νέο πακέτο μέτρο έλθει στη Βουλή προς ψήφιση νωρίτερα), παλεύοντας να γίνει Διαρκείας. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε μία Πανελλαδική Συνέλευση όλων των μαχόμενων δυνάμενων της εργατικής τάξης.

* Η επαναστατική διέξοδος από την κρίση είτε θα είναι διεθνής και διεθνιστική, είτε δεν θα υπάρξει. Γι’ αυτό το ΕΕΚ, μαζί με τις άλλες οργανώσεις που συμμετέχουν και στηρίζουν το Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο “Κρίστιαν Ρακόφσκι”, μαζί με το ηλεκτρονικό δίχτυο Red Med, διοργανώνουν στην Αθήνα, στις 26 -28 Μαΐου, την 4η Εργατική Ευρω-μεσογειακή Συνδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου