Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Όλοι στην ανεξάρτητη, ενωτική απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μαΐου, 10.30 π.μ., στο Πολυτεχνείο

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ καλεί στην ανεξάρτητη, ενωτική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 30 Μαΐου, στις 10.30 π.μ., που υπογράφουν σωματεία και συνδικάτα, σε διαχωρισμό από τη φιέστα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και με ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων ενάντια σε εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ-ΔΝΤ.

Σα ΜΕΤΑΒΑΣΗ επιδιώξαμε να πραγματοποιηθεί μια ενιαία, ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση όλων των ταξικών δυνάμεων που στρέφονται ενάντια στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, προτείνοντας στην ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καλέσει "σε όλες τις ανεξάρτητες, ταξικές και ενωτικές συγκεντρώσεις, που δεν έχουν στενά κομματικό χαρακτήρα, διαχωρίζονται από το πλαίσιο, την Κοινωνική Συμμαχία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με την εργοδοσία, τη φιέστα τους στην Κλαυθμώνος και την πορεία τους και καλεί σε σύγκλιση σε μια πορεία, όλες τις ανεξάρτητες αγωνιστικές συγκεντρώσεις", χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτό. 
Θεωρούμε πως τέτοιου είδους συγκυριακά οριακές αποφάσεις αλλά και μια διφορούμενη στάση σε σχέση με την απεργία στις 30 Μαΐου δε συμβάλουν στην ενοποίηση των αντικαπιταλιστικών και ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα αλλά αντίθετα κινδυνεύουν να βαθύνουν ακόμη περισσότερο τις υπαρκτές διαφορές.

Παρά τις δυσκολίες, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ θα συνεχίσει σταθερά σε μια μαχητική και μετωπική κατεύθυνση που μπορεί να συγκεντρώνει και ενώνει δυνάμεις, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη μαχόμενη Αριστερά και κυρίως στο εργατικό, λαϊκό κίνημα. Μαζί με όλες τις αγωνιστικές, ταξικές δυνάμες που διαφωνούν και διαχωρίζονται από το πλαίσιο που θέτει η «Κοινωνική Συμμαχία», θα συμβάλλουμε για μια άλλη πορεία για τις 30 Μαΐου. Θα συμβάλουμε όμως και στην κατεύθυνση συνέχισης του αγώνα και μετά τις 30 Μάη, κόντρα στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με ένα συνολικό, ανεξάρτητο αγωνιστικό σχέδιο περιεχομένου και δράσης, που θα γίνεται υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και των συνδικάτων και όχι αποκλειστικά των «κομματικών» πρωτοποριών. Μόνο στη βάση των διαδικασιών του κινήματος μπορούν να γίνουν πράξη η υπέρβαση αυτής της απογοητευτικής κατάστασης και η αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και σ’αυτήν την υπόθεση θα κριθούν τελικά όλες οι δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου