Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΕΕΚ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ! ΕΞΩ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ! ΕΞΩ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Διεθνής και διεθνιστική πάλη της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων ενάντια στον πόλεμο, την ανεργία και την πείνα. Συντρίψτε στον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό και τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις του.

Οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα είναι το διαχρονικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τις επιθέσεις στην Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει «συμφωνήσει» για την «αναβάθμιση» και «επέκταση» της υπό αμερικάνικη διοίκηση βάσης προκειμένου οι HΠA, υπό τον φασιστοειδή πρόεδρο Tραμπ, να διεξάγουν τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις τους.

Μαζί με την βρετανική βάση στο ακρωτήρι της Κύπρου και τις παλιές βάσεις στην Ελλάδα, και τις νέες που σχεδιάζουν, ο ιμπεριαλισμός με το όργανό του στην περιοχή, τον ελληνικό καπιταλισμό και την καπιταλιστική Κυβέρνηση Τσίπρα, διευρύνει τη βάση της παρουσίας του στην στρατηγικά κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγχρόνως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. από κοινού με τις στρατιωτικές και λιμενικές αρχές της Ελλάδας, έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο προσφύγων και μεταναστών που τους πνίγουν συστηματικά, αφού πρώτα κατέστρεψαν με τους πολέμους τις χώρες τους και τους οδήγησαν στην προσφυγιά.

Η Ελλάδα είναι στα νύχια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων καπιταλιστών που είναι δεμένοι στο ίδιο άρμα του πολέμου ενάντια στους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας και όλης της περιοχής. Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ 70 χρόνια μετά την ίδρυσή του με την Νάγκμπα/Καταστροφή του Παλαιστινιακού λαού, κατέχει κεντρική θέση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα στη Μέση Ανατολή. Η Κυβέρνηση Τσίπρα έχοντας οδηγήσει την εργατική τάξη και το λαό στην κοινωνική εξαθλίωση, μετατρέπει την χρεοκοπημένη καπιταλιστική Ελλάδα σε αιχμή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ε.Ε., συμμαχώντας με την δεξιά Κυβέρνηση της Κύπρου, την δικτατορία του Αλ-Σίσι της Αιγύπτου, την ακροδεξιά σιωνιστική Κυβέρνηση του διεφθαρμένου δικτάτορα Νετανιάχου του Ισραήλ. Έχοντας βάλει την Ελλάδα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια οι καπιταλιστές και η Κυβέρνησή τους στην Ελλάδα απειλούν να κάνουν τον εφιάλτη ενός πολέμου Ελλάδας- Τουρκίας ανά πάσα στιγμή πραγματικότητα. Το καθήκον της εργατικής τάξης και του λαού είναι να πολεμήσουν τον πόλεμο ανατρέποντας την Κυβέρνηση Τσίπρα και την αστική κρατική εξουσία, οργανώνοντας την σοσιαλιστική επανάσταση.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός υπό τον Τραμπ με την κατάργηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά με το Iράν πυροδοτεί μια νέα φάση στη επέκταση του πολέμου στη M. Aνατολή αλλά και στη Mεσόγειο. Yπό τις ευλογίες του το μανδρόσκυλο του πολέμου, το κράτος του Ισραήλ, βομβαρδίζει τη Συρία και τις Iρανικές ή φιλο-ιρανικές ένοπλες δυνάμεις (τη Xεζμπουλάχ που μόλις σημείωσε σημαντική νίκη στις εκλογές του Λιβάνου) και απαιτεί πολεμικό πλήγμα, ακόμη και πυρηνικό κατά του Iράν. Ο πολεμικός στόχος του φασιστοειδούς Tραμπ, όμως, πηγαίνει παραπέρα: κύριος αντίπαλός τους είναι η Ρωσία και η Κίνα, ενώ την ίδια στιγμή αναπτύσσει τον οικονομικό και εμπορικό πόλεμο με τις χώρες της Eυρώπης.

Όπως γράφει η διακήρυξη της Διεθνούς Συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή στις 2 και 3 Απριλίου 2018: «Οι λεγόμενοι «τοπικοί» ή «δια πληρεξουσίων» πόλεμοι, οι οποίοι διεξάγονται, μέσω των στρατιωτικών «ντόπιων» πρακτόρων, έχουν ένα διεθνές κοινό νήμα που τους ενώνει σαν μέρος της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η κρίση με μέσα επαναποικιοποίησης του πλανήτη, ιδιαίτερα της περιοχής των πρώην ‘‘σοσιαλιστικών κρατών’’».

Ο πόλεμος ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο μπορεί να δωθεί μόνο με τα μέσα ενός διεθνούς και διεθνιστικού κινήματος των εργατών στα Βαλκάνια και διεθνώς ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις. Έξω τώρα η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, διεθνιστικός αγώνας για την διάλυσή τους! Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικές επεμβάσεις. Ακύρωση των συμφωνιών Ελλάδας –Κύπρου -Αιγύπτου-Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Κάτω η καπιταλιστική Κυβέρνηση Τσίπρα και όλο το αστικό καθεστώς της ανεργίας και της καταστολής. Για το τσάκισμα των φασιστικών συμμοριών, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του καπιταλιστικού συστήματος που τα υποθάλπει και τα χρησιμοποιεί. Ενάντια στο κράτος σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», των διώξεων και της καταστολής, για την συντριβή του, την εργατική εξουσία και μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης! Χτίστε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές για την επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς, του Παγκόσμιου Κόμματος της προλεταριακής επανάστασης.

12/5/18

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου