Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Καταγγελία της ΟΚΔΕ για την φασιστική επίθεση στην ΟΡΜΑ στο Πέραμα

Το Σάββατο 26 Μαΐου στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε επίθεση σε αντιφασίστες της ΟΡΜΑ, από μια ένοπλη ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονική απόπειρα των χρυσαυγιτών, που χρησιμοποίησαν πέτρες και λοστούς, ενορχηστρώθηκε μέσα από τα γραφεία του γνωστού εργοδοτικού σωματείου που έχουν στήσει στη ζώνη του Περάματος. Οι αντιφασίστες από τύχη δεν θρήνησαν θύματα (λοστός καρφώθηκε σε κράνος και το έσπασε στη μέση) και αμέσως μετά την επίθεση πήγαν στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσουν μηνύσεις.

Εκεί, μετά από παρέμβαση του βουλευτή της ΧΑ Λαγού, απελευθερώθηκαν οι φασίστες του Περάματος που πραγματοποίησαν την επίθεση, ενώ μέλη της αντιφασιστικής περιφρούρησης συνελήφθησαν και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Ίδια στάση κράτησε και η εισαγγελία Πειραιά την επόμενη μέρα, η οποία απήγγειλε κατηγορίες σε 6 αντιφασίστες αγωνιστές για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που τελούσαν βιαιοπραγίες και Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας! Οι 6 αντιφασίστες παραπέμφθηκαν σε δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Οι Η απόπειρα του κρατικού μηχανισμού Αστυνομίας–Δικαιοσύνης να προβάλλει τους φασίστες ως θύματα και το αντιφασιστικό κίνημα ως θύτη, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη του ρόλου τους.

Οι στενοί δεσμοί της ΧΑ με τον κρατικό μηχανισμό (αστυνομία, δικαστικό σώμα) είναι επιβεβαιωμένοι και εξηγούν τη προσπάθεια συγκάληψης και θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό το βάρβαρο μνημονιακό καθεστώς, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και μια εφεδρεία για το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Γι’ αυτό, εκμεταλλευόμενοι τα περιθώρια που τους έχει δώσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τη γενική αθλιότητα του αστικού/μνημονιακού πολιτικού σκηνικού, προσπαθούν να επαναφέρουν τα χτυπήματα ενάντια σε εργαζόμενους και αγωνιστές. Τα τάγματα εφόδου αποτελούν συμπληρωματικό γρανάζι στο ζοφερό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που οικοδομείται, με πρωταγωνιστές την Αστική Δικαιοσύνη και τα ΜΑΤ.

Όσο η φτώχεια και η εξαθλίωση, τα αδιέξοδα των νέων και των εργαζομένων θα οξύνονται, το σύστημα θα επιστρατεύει όλο και περισσότερο τους μηχανισμούς, όπως και οι φασίστες της ΧΑ, για να καλλιεργήσει το ρατσιστικό μίσος, τη διαίρεση και τον αποπροσανατολισμό , ενώ θα τα συνδυάζει με την πιο μαύρη αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Αν χρειαστεί τα τάγματα εφόδου θα αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην καταστολή του εργατικού κινήματος, όπου δεν φτάνουν ή δεν αρκούν τα ΜΑΤ.

Καταγγέλλουμε την φασιστική παρακρατική επίθεση ενάντια στους αγωνιστές της ΟΡΜΑ. Καταγγέλουμε την στάση του αστυνομικού τμήματος και της εισαγγελείας Πειραιά, οι οποίοι συγκαλύπτουν ανοιχτά τον φασιστικό μηχανισμό. Το συμπέρασμα είναι ένα: η πάλη για να τσακιστεί ο φασισμός δεν είναι υπόθεση κανενός «συνταγματικού τόξου» της Βουλής, ούτε των θεσμών της αστικής δικαιοσύνης και της αστυνομίας. Μόνο ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό κίνημα μπορει να περιορίσει και να τσακίσει τους φασίστες. Χτίζοντας δικές του δομές αυτοοργάνωσης και αυτοάμυνας (επιτροπές γειτονιάς, αντιφασιστικοί συντονισμοί, μέτωπο δράσης οργανώσεων και συλλογικοτήτων), ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, οφείλει να μην επιτρέψει στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να σηκώσουν κεφάλι. Με δομές αλληλεγγύης και προστασίας προσφύγων και μεταναστών, να αντιπαρατεθεί με την ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, που σιγοντάρουν και θρέφουν την ΧΑ.

Ιδιαίτερα σήμερα, που οι σειρήνες του πολέμου ηχούν πιο δυνατά, πρέπει να συντρίψουμε κάθε ρατσιστική, εθνικιστική και μιλιταριστική φωνή, από όπου και αν προέρχεται. Η μόνη ελπίδα των λαών μπορεί να είναι η διεθνιστική ταξική πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στο κεφάλαιο και στους πολέμους τους.
– Αθώωση των 6 αντιφασιστών αγωνιστών.
– Σύλληψη – καταδίκη των φασιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα.
– Να τσακίσουμε τους φασίστες. Να κλείσουμε τα γραφεία της ΧΑ.
– Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.
– Ενότητα – Οργάνωση – Αγώνας Παντού, για την κατάργηση των Μνημονίων, ενάντια στην απειλή του Πολέμου, για την ανατροπή της σημερινής άθλιας κατάστασης.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου