Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

6ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ | Με πίστη στην επαναστατική υπόθεση και στη δύναμη του λαϊκού αγώνα

Ανοίγει τις εργασίες το 6ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ την Παρασκευή, 25 Μάη, 7.30 μ.μ., με την κεντρική δημόσια πολιτική συγκέντρωση, στο Σήμα (Ισαύρων 29Γ και Χαριλάου Τρικούπη)

Το 6ο Συνέδριο του M-Λ KKE συνέρχεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη και το λαό μας, για το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα.

Σε μια περίοδο που συνεχίζεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με έναν καταιγισμό αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, φοροληστρικών μέτρων κοινωνικής ισοπέδωσης και οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Σε μια περίοδο ξέφρενης επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπε­ριαλισμού και απότομης κλιμάκωσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής, που σκοτεινιάζουν το διεθνή ορίζοντα και επαναφέρουν την απειλή γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων.


Στόχος του M-Λ KKE ήταν, βαδίζοντας προς το 6ο Συνέδριο, ν' ανοίξει τη συζήτηση για την πενηντάχρονη αγωνιστική πορεία του μαρξιστικού- λενινιστικού κινήματος, εκθέτοντας ορισμένα βασικά συμπεράσματα και να κάνει, μέσα από μια δημιουργική και γόνιμη συζήτηση, τον απολογισμό και την κριτική αποτίμηση της πολιτικής και της δράσης του από το 5ο Συνέδριο μέχρι σήμερα, θέτοντας τα πολιτικά και οργανωτικά καθήκοντα της νέας περιόδου. Σε μια περίοδο που σημειώθηκαν μεγάλες αντιδραστικές κοινωνικές ανατροπές και πολιτικές ανακατατάξεις, αλλά και σημαντικοί_ εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, που έθεσαν και ανέδειξαν πλήθος ουσιαστικών προβλημάτων, δοκιμάζοντας ιδεολογικοπολιτικές θέσεις και πρακτικές ιδιαίτερα στο χώρο του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Τα αντεργατικά μέτρα της νέας συγκυβέρνησης, που διαιωνίζουν τις συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, είναι αυτά που τροφοδοτούν τη λαϊκή οργή, και καμιά απατηλή δημαγωγία περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» και «ανάπτυξης» από τους προπαγανδιστές της κυβερνητικής πολιτικής δεν μπορεί να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση.

Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ ήταν να επεξεργαστεί και να προβάλει μια γενική πολιτική γραμμή, αναλύοντας τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση και τα νέα πολιτικά δεδομένα, τις τάσεις που διαμορφώνονται και τις ανακατατάξεις που συντελούνται διεθνώς και στη χώρα μας, κάτω από την επίδραση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, των στρατιωτικών επεμβάσεων και κατακτητικών πολέμων.

Να δει πώς θα πετύχει την ισχυροποίηση της κομματικής οικοδόμησης, την πλατύτερη σύνδεση του Μ-Λ ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, το συνδυασμό της μαζικής και κομματικής δουλειάς, το δυνάμωμα της οργανωτικής του επιρροής.

Nα εκτιμήσει την κατάσταση του λαϊκού κινήματος, τους ταξικούς και πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων, τη θέση που βρίσκεται το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, την πορεία και την προοπτική του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος.

Στόχος του M-Λ KKE, βαδίζοντας προς το 6ο Συνέδριο, ήταν ν' αναπτύξει μια πλατιά εσωκομματική συζήτηση και μια δημόσια παρέμβαση με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στην Aθήνα και την επαρχία πάνω στα βασικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που απασχολούν το λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, να διαδώσει και να εμπλουτίσει τις Θέσεις της ΚΕ μέσα από ένα ζωντανό, ουσιαστικό διάλογο, δυναμώνοντας τους ιδεολογικοπολιτικούς δεσμούς και τις σχέσεις του με κάθε αγωνιστή του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, με κάθε λαϊκό αγωνιστή που βαδίσαμε μαζί στους αγώνες.

Nα συζητήσει για τα ζητήματα του μαζικού κινήματος, τις δυσκολίες που ορθώνονται και τις αιτίες που φρενάρουν την ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα της εργατικής και λαϊκής πάλης, για την αναγκαιότητα των πολιτικών συνεργασιών, της ουσιαστικής συγκρότησης και παρέμβασης κεντρικά και τοπικά της ΛA-ΑAΣ.

Nα συζητήσει πάνω στα μεγάλα και επίκαιρα ιδεολογικά ζητήματα του αντιρεβιζιονιστικού αγώνα και της προοπτικής ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού μαρξιστικού- λενινιστικού κινήματος.

Ολοκληρώνοντας τώρα την προσυνεδριακή διαδικασία πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η πλατιά εσωκομματική συζήτηση και ο διάλογος που αναπτύχθηκε σε όλες τις οργανώσεις του Κόμματος, με την ενεργητική συμμετοχή και τη συμβολή των μελών του Kόμματος και της Nεολαίας, με τις απόψεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που έγιναν, ήταν ιδιαίτερα ουσιαστικός και πλούσιος, συσπειρώνοντας όλες τις κομματικές δυνάμεις πάνω στις Θέσεις της KE, δημιουργώντας ένα κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας για το ξεπέρασμα των αδυναμιών, την εκπλήρωση των νέων καθηκόντων και την αποφασιστική ώθηση της δουλειάς του Κόμματος στη νέα περίοδο που ξανοίγεται μπροστά μας.

Tο ίδιο ουσιαστικό περιεχόμενο είχαν και οι δημόσιες συγκεντρώσεις που έγιναν στην Aθήνα, στις συνοικίες του Υμηττού, της N. Σμύρνης, και του Πειραιά (Δραπετσώνα), όπως και οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τα Γιάννενα, την Hγουμενίτσα, το Βόλο, τη Λαμία, το Ηράκλειο Κρήτης, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, νέοι, κόσμος της Aριστεράς, φίλοι και οπαδοί του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος.

Aκόμη έγιναν πλατύτερες συσκέψεις και συζητήσεις με αγωνιστές, καθώς επίσης και άλλες εκδηλώσεις και πολιτικές εξορμήσεις σε μια σειρά πόλεις και περιοχές της χώρας, όπου διακινήθηκαν πλατιά η μπροσούρα με τις Θέσεις της KE, ο «Λαϊκός Δρόμος» και αναρτήθηκαν αφίσες με τα βασικά συνθήματα του 6ου Συνεδρίου, για την προβολή και εκλαΐκευση της ιδεολογικής και πολιτικής γραμμής του M-Λ KKE ευρύτερα, ανάμεσα στους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, τον κόσμο της Aριστεράς, τους εργαζόμενους.

Mπαίνοντας τώρα στην τελική ευθεία για τη σύγκληση του 6ου Συνεδρίου, προβάλλει η ανάγκη στα πλαίσια των εργασιών του να γίνει η πιο ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση, για τον απολογισμό της δράσης μας και τη συνόψιση της πείρας του κινήματος, για την αποφασιστική ανάπτυξη της δουλειάς μας στη νέα περίοδο, για τη χάραξη μιας ξεκάθαρης γραμμής που μπορεί να εξοπλίσει ιδεολογικοπολιτικά την οργάνωση και να την προετοιμάσει για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά και σύνθετα πολιτικά και οργανωτικά καθήκοντα που επιβάλλουν οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις.

Yπάρχουν οι προϋποθέσεις και είναι βέβαιο πως το M-Λ KKE θα βγει από το κομματικό σώμα πιο δυνατό, πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά, πιο συσπειρωμένο, με πολιτικούς στόχους και καθήκοντα, έτοιμο να δώσει τη δική του συμβολή στους νέους αγώνες της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών, στη μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.


Λαϊκός Δρόμος - http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου