Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΟΕΝ: Στις Φοιτητικές Εκλογές Ψηφίζουμε ΕΑΑΚ

Σε ψήφο στα ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ στις φοιτητικές εκλογές της 16ης Μάη καλεί με ανακοίνωση τής η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ).

Η στήριξη της ΕΑΑΚ, της πιο μαζικής μετωπικής νεολαιΐστικης δύναμης της άκρας αριστεράς στις φοιτητικές εκλογές είναι βασική προϋπόθεση για την προετοιμασία του φοιτητικού κινήματος για τις επερχόμενες μάχες, εντός και εκτός των σχολών.

Αυτό ήδη φαίνεται από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ, από το σπάσιμο των 4ετών σπουδών αλλά και από τις προτάσεις για την επιβολή διδάκτρων στο προπτυχιακό επίπεδο, όπως συνέβη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Πατρών (διάβαζε παρακάτω). Φαίνεται, επίσης, από την εντεινόμενη κρατική και παρακρατική βία ενάντια στους αγωνιστές, αλλά και από την παραπέρα ιμπεριαλιστική στρατιωτική και οικονομική περικύκλωση του λαού της χώρας. Το σπάσιμο αυτού του κλοιού απαιτεί ενιαιομετωπική δράση του λαού και της νεολαίας. Παράλληλα, χρειάζεται πάλη για την πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης μέσα από την πάλη για ένα επαναστατικό πρόγραμμα για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΕΝ ''οι φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου πραγματοποιούνται σε συνθήκες στις οποίες ο ιμπεριαλισμός και η κυβέρνηση των προθύμων του στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρούν να περάσουν διπλή θηλιά στο λαιμό του λαού και ιδίως της νεολαία.

Από τη μία η χώρα χρησιμοποιείται ως ορμητήριο για τη διείσδυση του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ακόμα περισσότερο από ότι στο παρελθόν και από την άλλη το προσεχή Αύγουστο καμία έξοδος από το μνημόνιο δεν ετοιμάζεται αλλά η χώρα μπαίνει σε ένα μόνιμο μνημονιακού τύπου καθεστώς επίβλεψης/εποπτείας.

Μ’ άλλα λόγια όχι μόνο θα μείνουν τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής τα οποία έχουμε υποστεί εδώ και 8 χρόνια με τα Μνημόνια του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά θα έλθουν και άλλα!

Την ίδια στιγμή, ισχυρότερη είναι η παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα. Περισσότερο ΝΑΤΟ στην Ελλάδα σημαίνει από τη μια πλευρά μεγαλύτερη καταστολή στους γειτονικούς λαούς και περισσότερες πιθανότητες πολεμικής εμπλοκής της χώρας με γειτονικές. Από την άλλη σημαίνει και μεγαλύτερη καταστολή και ένταση στο εσωτερικό ενάντια στο λαό της “δική μας χώρας”.

Έτσι, καμία σύμπτωση δεν αποτελεί η εντατικοποίηση της αστυνομικής, μαζί και της παρακρατικής φασιστικής βίας, ενάντια στη μαχόμενη νεολαία (υποθέσεις Τ. Θεοφίλου, Περικλή-Ηριάννα), ενάντια σε καταλήψεις και στέκια (Libertatia, Φαβέλα), μαζί και οι συνεχείς απειλές των δεξιών ΜΜΕ, κατά του ασύλου στα Πανεπιστήμια.

Όλα αυτά είναι προληπτικά χτυπήματα ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα ενόψει των μεγάλων κοινωνικών-ταξικών αναμετρήσεων που είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Δηλαδή, η κυβέρνηση, το αστικό κράτος ετοιμάζει το θεσμικό, αλλά και ιδεολογικό έδαφος για να καταστείλει τη νέα γενιά όταν σηκώσει κεφάλι.

Και δεν μπορούμε να μη σηκώσουμε κεφάλι! Όταν βλέπουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια: τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΤΕΙ, το σπάσιμο των 4ετών κύκλων σπουδών, τα δίδακτρα στο προπτυχιακό κύκλο (σ.σ. Αρχιτεκτονική Πολυτεχνείου Πάτρας), τη διάλυση των Φοιτητικών Εστιών...

Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε:

· όταν το 40% των νέων είναι άνεργοι,

· όταν πάνω από το 30% είναι μερικώς απασχολούμενοι,

· όταν ο βασικός μισθός όσων είναι κάτω από 25 ετών είναι 10% χαμηλότερο από όσους είναι πάνω από 25 ετών,

· όταν οι γονείς μας είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες και το Δημόσιο,

· όταν τους απειλούν με κατασχέσεις

· όταν ετοιμάζουν νέες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς

Αυτή είναι η ''κληρονομιά'' που μας αφήνουν τα Μνημόνια της Τρόικας, του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων τους: χρέη αδύνατο να πληρωθούν, part-time δουλεία χωρίς δικαιώματα, μισθοί πείνας, διαλυμένη παιδεία και υγεία.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος κοινωνικής σωτηρίας για τη νεολαία από το να παλέψει για την ανατροπή όχι μόνο των συνεπειών της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και των Μνημονίων, αλλά για την ανατροπή του ίδιου καπιταλισμού και του κράτους του. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε το ήδη αποφασισμένο νέο κοινωνικό σφαγείο και το επαπειλούμενο πολεμικό σφαγείο στο Αιγαίο.

Ο εχθρός βρίσκεται στη ''δίκη μας '' χώρα.

Είναι το ελληνικό κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το αστικό κράτος, ο στρατός και η αστυνομία.

· Να τους ανατρέψουμε. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,να φύγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

· Να αποτρέψουμε την παραπέρα επιχειρηματικοποίηση της παιδείας, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, τις κατασχέσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

· Να παλέψουμε για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς. Δημόσια δωρεάν σίτιση -στέγαση.

· Να παλέψουμε για λιγότερη δουλειά -δουλειά για όλους με αυξήσεις μισθών, εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

· Ενιαίο ταξικό μέτωπο εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων εργατών και νεολαίας! Για μια πανελλαδική συνέλευση αγώνα.

· Ταξική διεθνιστική ενότητα με τους εργάτες της Μακεδονίας, της Τουρκίας και όλων των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο!

· Για να ανοίξει ο δρόμο για την εργατική εξουσία και τον παγκόσμιο σοσιαλισμό''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου