Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ANTΑΡΣΥΑ Νίκη Στους Λιμενεργάτες Της Cosco. Συμπαράσταση Μέχρι Τη Νίκη

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ COSCO. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.


Στην τρίτη μέρα μπαίνει, σήμερα 1 Ιούνη, η απεργία των λιμενεργατών στους προβλήτες 2 και 3 της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Οι λιμενεργάτες διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, πλήρη απασχόληση όλων των εργατών, μόνιμα 5μελή πόστα, επιτροπή υγείας και ασφάλειας. Είναι μια απεργία δίκαιη που χρειάζεται να μας βρει όλους στο πλευρό της.

Η εργοδοσία, που η κυβέρνηση και η μνημονιακή αντιπολίτευση ονομάζουν "επενδυτές", από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και να σπάσει την απεργία. Στήνει χρυσαυγίτικο απεργοσπαστικό μηχανισμό και στέλνει το σωματείο στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία. Οι λιμενεργάτες συνεχίζουν, στις 31 Μάη απήργησαν σε συμπαράσταση και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ διεκδικώντας τη δική τους Συλλογική Σύμβαση και οι απεργίες στο λιμάνι καλύπτονται από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ο αγώνας των εργατών στο λιμάνι είναι αγώνας όλων μας. Δείχνει ξεκάθαρα το βρώμικο πρόσωπο των ιδιωτικοποιήσεων και των ξεπουλημάτων που έγιναν στο όνομα της "επιχειρηματικότητας" και της "ανάπτυξης" αλλά και αυτών που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για να περάσει την αξιολόγηση. Δείχνει, όμως, και το δρόμο που έχουν οι εργάτες για να παλεύουν και να νικάνε, την απεργία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία! Καλούμε τους εργαζόμενους του Πειραιά, τα συνδικάτα, τους φορείς και τις συλλογικότητες να στηρίξουν τον αγώνα των λιμενεργατών. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε δουλειά με αμοιβή και δικαιώματα, να ξηλώσουμε τα μνημόνια, να πάρουμε πίσω τον πλούτο που παράγουμε.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου