Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΤΕ ANTAΡΣΥΑ Σύρου: Όλοι και όλες στο εργατικό συλλαλητήριο στις 6 Ιούνη 18:00 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Κάλεσμα της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Όλοι και όλες στο εργατικό συλλαλητήριο στις 6 Ιούνη 18:00 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν θέση στις κυβερνητικές φιέστες εξαπάτησης του λαού.

Χάρη στο “Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο” , στις 5-6 Ιουνίου, θα δεχτούμε στη Σύρο, την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με συνοδεία μεγάλου κυβερνητικού επιτελείου.

Η σκοπιμότητα των λεγόμενων αναπτυξιακών συνεδρίων εξαντλείται στη φιλοδοξία της δημιουργίας ενός κυβερνητικού αφηγήματος περί επιτυχούς εξόδου από την μνημονιακή εποχή, σερβιρισμένου μαζί με το κουτόχορτο της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «παραγωγικής ανασυγκρότησης», την στιγμή που όλοι ξέρουν πως οι συγκυβερνώντες έχουν υπογράψει συγκεκριμένους αντιλαϊκούς δημοσιονομικούς στόχους, περικόπτοντας ολοένα και περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Η ανάπτυξη που τάζουν βασίζεται στην τήρηση των μνημονιακών συμφωνιών και προαπαιτουμένων με θρησκευτική ευλάβεια, καθώς επίσης και στη διακομματική συμφωνία κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής ότι κανένα μνημονιακό μέτρο δε θα ξηλωθεί. Είναι η εξοργιστική ρητορεία μιας «ανάπτυξης» δίπλα και ταυτόχρονα με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την παράδοση της λαϊκής κατοικίας σε χρηματοπιστωτικούς ομίλους και την μετατροπή της χώρας σε ένα σύγχρονο εργασιακό «Άουσβιτς». Αυτής της πολιτικής, υπέρ του κεφαλαίου, και σε βάρος των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα: αθωώνουν τα μεγάλα συμφέροντα τραπεζών και εφοπλιστών και στοχοποιούν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και όποιον αγωνίζεται για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ειδικά για το Νότιο Αιγαίο και την Σύρο, η αναπτυξιακή τους πολιτική αποκρυσταλλώνεται, στις εργασιακές γαλέρες της τουριστικής βιομηχανίας (Μύκονος), στα εργατικά ατυχήματα οφειλόμενα στη γενική χαλάρωση των μέτρων εργασιακής ασφάλειας, ανθρωποθυσίες για χάρη της μείωσης του «κόστους» (Τήνος), στους απλήρωτους εργάτες του Νεωρίου (Σύρος) και στην μετατροπή του ναυπηγείου σε ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και τόπο εκτόνωσης των στρατευμάτων τους.

Οι πραγματικές βιοτικές ανάγκες των εργατών, των αγροτών και της χωρίς μέλλον νεολαίας δεν μπορούν παρά να προσβλέπουν σε ένα ανασυγκροτημένο και μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα μπορέσει να επιβάλει τα δικά του όργανα και τους δικούς του θεσμούς σε αντιπαράθεση και σε ρήξη με τους θεσμούς του τοπικού και Κεντρικού Κράτους, τα δικά του ταξικά συμφέροντα σε αντιπαράθεση και σε ρήξη με τα «εθνικά» συμφέροντα της τάξης των καπιταλιστών και με τα υπερεθνικά συμφέροντα, των συνεταίρων τους στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Ένα κίνημα που δε θα επιτρέψει το αιματοκύλισμα του κόσμου για ακόμα μια φορά στο όνομα των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ένα κίνημα που θα απαιτήσει την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών κοινωνικής λεηλασίας και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί τέτοιες αντεργατικές πολιτικές.

Ο κόσμος της εργασίας δεν έχει θέση σε κυβερνητικές φιέστες εξαπάτησης του λαού

Υπό αυτή την προοπτική θεωρούμε, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κρίσιμη την κοινή δράση των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς του νησιού και απευθύνουμε κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ανένταχτους αγωνιστές) για συντονισμό και δράση με σκοπό τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλούν πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και σωματεία την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 18:00 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου