Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΕΕΚ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ

Μετά και την πρόταση της εισαγγελέα για ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, απαιτείται η πιο ευρεία και μαζική κινητοποίηση για την διεκδίκηση της αθώωσης και της απελευθέρωσής του. Χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς κανένας μάρτυρας να τον αναγνωρίζει, ο Τάσος Θεοφίλου αδυνατεί να αποδείξει ότι είναι αθώος, γιατί έχουν προ-αποφασίσει την ενοχή του. Η ενοχή του αποφασίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και έπειτα από τα ΜΜΕ αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον ληστή της Πάρου.

Κουφή ή τυφλή μπορεί, αλλά σίγουρα δεν είναι δικαιοσύνη. Το σύστημα φυσικής και ηθικής εξόντωσης ανθρώπων κατά παραγγελία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αποτελεί τμήμα της εμπροσθοφυλακής του αστικού κράτους για την τρομοκράτηση ολόκληρου του λαού. Οι κανόνες της αστικής δημοκρατίας παραβιάζονται από ένα αστικό κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υπεράσπιση της ίδιας της αστικής κυριαρχίας.


25 χρόνια φυλάκιση στον Τάσο Θεοφίλου χωρίς κανένα στοιχείο.
13 χρόνια φυλάκιση στην Ηριάννα Β.Λ. χωρίς κανένα στοιχείο – μόνο γιατί ήταν φίλη και είναι σύντροφος ενός νέου, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη ΣΠΦ και που αθωώθηκε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό!

Kαι εξοντωτικές ποινές για αδικήματα που πριν τους αντιτρομοκρατικούς νόμους θα αντιμετωπίζονταν σαν πλημμελήματα με 3-5 χρόνια φυλάκιση. Tώρα, 110 χρόνια φυλάκιση κατά μέσο όρο σε κάθε μέλος της ΣΠΦ!

Εκδικητική στέρηση αδειών σε Κουφοντίνα και Γουρνά, κατά παράβαση των ίδιων των νόμων.

Ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου κρίθηκε ένοχος πρωτίστως, γιατί δεν λύγισε πέντε χρόνια μέσα στη φυλακή και έστρεψε ευθέως το δικό του κατηγορώ απέναντι στους κατηγόρους του: “Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους”.

Η μόνη πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι αυτή την οποία αντιμετωπίζουν οι μάζες των καταπιεσμένων, των εκμεταλλευομένων, των φτωχών, των ανέργων, των αποκλεισμένων, των προσφύγων. Οι πραγματικοί ένοχοι είναι αυτοί οι οποίοι επιβάλλουν απανωτά Μνημόνια κοινωνικής εξόντωσης και αφήνουν τους πρόσφυγες να πνίγονται στο Αιγαίο.

Η αλληλεγγύη από όσους παλεύουν για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για ελευθερία κι αξιοπρέπεια, για την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση, είναι απαραίτητη για να σταματήσουμε αυτή τη βιομηχανία διώξεων, για τη συντριβή του ίδιου του αστικού κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την ανατροπή του καπιταλισμού.

Καλούμε σε συμμετοχή:

Στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στην Αθήνα, το Σάββατο 24/6, στις 12 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης.
Σε συγκέντρωση στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως στις 27/6 στις 9 π.μ., ημέρα συνέχισης της δίκης.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
13/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου