Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Αντιπολεμική-Αντιϊμπεριαλιστική Διαδήλωση, Θεσσαλονίκη Πέμπτη 15/6

Κάλεσμα οργανώσεων για την αντιπολεμική-αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, Πέμπτη 15/6, 7μμ, άγαλμα Βενιζέλου

Ανακοίνωση τύπου


Βρισκόμαστε σε φάση σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων και συνέχισης των πολεμικών αναμετρήσεων, με κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας. Το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία μετά τη βρόμικη υπόθεση της “χημικής” επίθεσης, αποτελεί βήμα πολύ σοβαρής κλιμάκωσης του πολέμου. Σοβαρή πλευρά του αντιδραστικού περιβάλλοντος και της πολεμικής προετοιμασίας είναι και η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αποφασίσει να δώσει «γη και ύδωρ» στη νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ. Η βάση της Σούδας έχει παραχωρηθεί για τα πιο προκλητικά επιχειρησιακά σχέδια στις γειτονικές χώρες, όπως οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία και συγχρόνως είναι έτοιμη να «φιλοξενήσει» κομμάτια της βάσης του Ιντσιρλίκ. Παράλληλα η κυβέρνηση προσφέρει και προετοιμάζει νέο στρατιωτικό «οικόπεδο» στην Κάρπαθο!

Υπάρχει ανοιχτή δέσμευση για τη συγκρότηση στρατηγικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ υπό τις ΗΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, παράλληλα με την αντιμετώπιση της τριπλής «απειλής» που συνθέτουν η “τρομοκρατία”, τα απελευθερωτικά κινήματα και οι αντιστάσεις των λαών της περιοχής.

Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 15/6 στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου να διαδηλώσουμε ενάντια στην σύνοδο Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, που γίνεται στην πόλη μας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
  • Έξω βάσεις, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ
  • Κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
  • Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, ΛΑΕ, ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου