Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ


Ελευθεριακός Πάνθηρας *29

Η καπιταλιστική κρίση που βυθίζει την Ελλάδα και όλο τον κόσμο είναι δομική και τόσο βαθιά που δεν φαίνεται φως στο τούνελ, την αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς να μπορούν να βρουν διέξοδο.

Η εργατική τάξη, οι φτωχοί και οι νεολαία που έδωσαν την αγωνιστική μάχη στα πρώτα μνημόνια (απεργίες, διαδηλώσεις…) δεν κατάφεραν να νικήσουν μιας και η αστικοποιημένη - γραφειοκρατική ηγεσία των εργαζομένων δεν ήθελε να κερδίσουν οι αγώνες, μαζί με την έλλειψη ενός ενιαίου εργατικού μετώπου πάλης της μαχόμενης εργατικής τάξης να το βάλει στην φωτιά του αγώνα, ένα οργανωμένο σχέδιο για ανατροπή των μνημονίων, όλων των αντιεργατικών μέτρων, για την διεκδίκηση της εργατικής εξουσίας.



Σήμερα βρισκόμαστε σε μια υποχώρηση των εργατικών – λαικών αγώνων, ζούμε την δυσαρέσκεια των μαζών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (απόρροια των αγώνων, μιας και οι μάζες ήθελαν μεσολάβηση για τα προβλήματα τους), τον κατακερματισμό της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής αριστεράς και του α/α χώρου.

Όμως πιστεύουμε ότι ζούμε μια μεταβατική περίοδο που το προλεταριάτο και τα φτωχά λαικά στρώματα θα ξαναβγούν στο προσκήνιο. Αυτή την φορά όμως χρειάζεται ένα κέντρο αγώνα, οργάνωση και κυρίως ΜΕΤΩΠΟ και ΣΧΕΔΙΟ της τάξης μας για να μπορέσουμε να νικήσει.

Άρα καθήκον κάθε αγωνιστή, επαναστάτη, οργάνωση που αναφέρεται στην αντικαπιταλιστική ανατροπή είναι να βαδίσει σε αυτήν την προετοιμασία της τάξης μας, μέσα στο προλεταριάτο, στον ταξικό ανταγωνισμό για να πάρουμε όχι μόνο αυτά που χάσαμε άλλα και όσα μας ανήκουν.

Ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση της επαναστατικής αριστεράς και του α/α χώρου πρέπει να τον υπερβούμε μέσα από κοινές δράσεις στους χώρους δουλειάς, σχολές και γειτονιές ενάντια στην καπιταλιστική ιδιοκτησία, εκμετάλλευση και αλλοτρίωση.

Άρθρο στο Έντυπο Κομμουνιστών - Αντιεξουσιαστών "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29" 
thanasis.ane@gmail.com / elpatha.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου