Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Να Μην Περάσει Η Ποινικοποίηση Των Φρονημάτων! Διαδήλωση: 24/6, 12:00, Μοναστηράκι

Άμεση αθώωση της Ηριάννας – Αλληλεγγύη στον Τ. Θεοφίλου

Να μην περάσει η ποινικοποίηση των φρονημάτων

Διαδήλωση: Σάββατο 24/6, 12:00, Μοναστηράκι

Η φοιτήτρια Ηριάννα Β. Λ. καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για «συμμετοχή και ένταξη» στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Μια απόφαση που μπορεί να συγκριθεί σε επίπεδο «μακαρθισμού» μόνο με τις κατηγορίες για τον Τ. Θεοφίλου.


Συγκεκριμένα, το 2011 πραγματοποιείται έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύντροφό της, όπου της παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα DNA. Εκείνη τη περίοδο είχε μπει στο στόχαστρο ο σύντροφός της, κατηγορούμενος επίσης για συμμετοχή στη ΣΠΦ (εντέλει αθωώθηκε). Όταν τον Ιανουάριο 2013 αυτός βρισκόταν ακόμα σε δίκη, κατηγορήθηκε η ίδια για «συμμετοχή» με βάση δείγμα DNA, δήθεν «ταυτοποιημένο» με δείγμα σε όπλο. Το συγκεκριμένο δείγμα ήταν σε ποσότητα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απόλυτα ανεπαρκής ως ένδειξη ή τεκμήριο. Παρόλα αυτά, με ανύπαρκτα στοιχεία και μόνο κριτήριο τις σχέσεις της με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Αντιτρομοκρατική την οδηγεί σε δίκη – και εκεί της επιβάλλεται εξοντωτική ποινή 13 χρόνων φυλάκισης! Στις 17 Ιουλίου εκδικάζεται στο Εφετείο η αίτηση αναστολής της, για να γλιτώσει τη φυλακή, επειδή δεν άρεσαν στο δικαστήριο και την Αντιτρομοκρατική οι παρέες της! Με τον ίδιο τρόπο στήνονται οι κατηγορίες για τον Τ. Θεοφίλου, επειδή δηλώνει ανοιχτά τις ιδέες του ως αναρχικός κομμουνιστής.

Με σειρά διώξεων και χαλκευμένων στοιχείων, γίνεται φανερή η ολική επαναφορά ενός μαύρου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης απ’ την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό καθεστώς: Φυλακίσεις Σακκά και Σεϊσίδη. Απαγωγή ανήλικων τέκνων κατηγορούμενων για «τρομοκρατία». Κυνήγι μαγισσών ενάντια σε όσους σχολιάζουν στα social media την επίθεση στον δοτό, λαομίσητο Παπαδήμο. Διώξεις φοιτητών σε Κρήτη και Ξάνθη. Στημένες κατηγορίες και δίκες ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος (ανάμεσά τους και σε συντρόφους της ΟΚΔΕ). Απαγόρευση και καταστολή διαδηλώσεων. Καταδίκη μαθητών σε «κοινωνική»/καταναγκαστική εργασία για συμμετοχή σε καταλήψεις. Μόνιμο μοτίβο η τρομολαγνεία και ο μαζικός εκφοβισμός της κοινωνίας, τα κηρύγματα μίσους για άβατα, «νόμο και τάξη». Μόνιμο φόβητρο της Αντιτρομοκρατικής και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης/Τρομοκράτησης τα κατασκευάσματα για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» – παραβιάζοντας κάθε νομικό, συνταγματικό, δημοκρατικό και ανθρώπινο δικαίωμα. 

Στόχος η τρομοκράτηση του κινήματος και των αγωνιστών, η δοκιμή και στην Ελλάδα των ορίων επιβολής ενός καθεστώτος τύπου Ερντογάν, η ταύτιση του κινήματος και των αγωνιστών με την «τρομοκρατία», η προετοιμασία της πιο άγριας καταστολής.
Αυτή η πρακτική του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης είναι συμπληρωματική και απαραίτητη για την εφαρμογή των Μνημονίων. Η ποινικοποίηση των απεργιών και κάθε αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης, η κατάργηση του ασύλου, η καταστολή στις δρόμους πάνε χέρι–χέρι με τη μείωση μισθών και συντάξεων, τις ελαστικές/δουλικές σχέσεις εργασίας, τις ομαδικές απολύσεις, την αρπαγή σπιτιών και εισοδημάτων του ελληνικού λαού… με το καθεστώτος Αποικίας Χρέους που μας επιβάλλουν. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης είναι απαραίτητο για την εφαρμογή Μνημονίων επ’ αόριστον, όσο οι αστικές/μνημονιακές δυνάμεις, παλιές και νέες, σαπίζουν και γίνονται πιο λυσσασμένες. Προετοιμάζονται για τις εκρηκτικές καταστάσεις και σκληρές ταξικές συγκρούσεις μπροστά μας. Σε συνδυασμό με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή (χούντα στην Αίγυπτο, οιωνεί χούντα στην Τουρκία, πολεμοκάπηλη συμμετοχή της ελληνικής μπουρζουαζίας στις επεμβάσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κ.λπ.). Ο κίνδυνος μιας ζοφερής αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης είναι τεράστιος.

Εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να αντισταθούμε, με αγώνες διαρκείας, απεργίες και καταλήψεις, βάζοντας φρένο σε κάθε απόπειρα επιβολής αυτού του καθεστώτος. Για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονίων. Για την ανατροπή της ρίζας του κακού, του ίδιου του καπιταλισμού.
 –
Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ενωτική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάθε «πρόθυμο» των Μνημονίων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου