Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΟΚΔΕ Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται τη χορήγηση ασύλου στον Τ. Καγιά – Ανταπόκριση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στο υπ. Δικαιοσύνης

Την Πέμπτη 12/7 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο δικαιοσύνης, η οποία κατευθύνθηκε προς την υπηρεσία υποδοχής ασύλου, για να πιέσει για χορήγηση ασύλου στον πολιτικό πρόσφυγα Τουργκούτ Καγιά. Κατά τη διάρκεια της πορείας, τα ΜΑΤ εντελώς αναίτια εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να φτάσουν στο προορισμό τους, με κίνδυνο μάλιστα να προκληθεί ατύχημα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα επί της λεωφόρου Κατεχάκη.

Αφού η πορεία μετά από κάποια ώρα κατάφερε να φτάσει έξω από την υπηρεσία ασύλου, μια αντιπροσωπεία αλληλέγγυων μπήκε για να ζητήσει την άμεση χορήγηση ασύλου στον Τ.Κ. Κατά την έξοδο της ανακοίνωσε πως δεν υπήρχε πρόοδος στο αίτημα, παρά μόνο πως θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη του αγωνιστή στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται για να κριθεί η έκβαση του αιτήματος.

Καγγέλουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία όχι μόνο δεν χορηγεί άσυλο στον εδώ και 43 μέρες απεργό πείνας, αλλά στέλνει τα ΜΑΤ για να εμποδίσει αγωνιστές να διαδηλώσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του. Το εργατικό κίνημα και η νεολαία πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα υπέρ του Τουρκούτ Καγιά, όπως και υπέρ κάθε αγωνιστή, για την έμπρακτη υπεράσπιση και κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης
  • Άμεση χορήγηση ασύλου στον Τ.Κ.
  • Κάτω η φιλοπόλεμη και αντιδραστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου