Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση για τις Πυρκαγιές στην Ελλάδα από την Εκτάκτη Ευρω-μεσογειακή Συνάντηση

Συλλυπητήρια σε εκείνους των οποίων οι αγαπημένοι απεβίωσαν!
Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό! 

Η Έκτακτη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση, μια διεθνής συνάντηση επαναστατικών Μαρξιστικών εργατικών κομμάτων και οργανώσεων από την Ευρώπη, Βόρεια και Νότια, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική συγκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 του Ιουλίου 2018 για να ανοίξει τις εργασίες της για τρεις ημέρες στην Ερέτρια, στην Ελλάδα, μη γνωρίζοντας βέβαια το τι επρόκειτο να συμβεί το ίδιο βράδυ. Ξυπνήσαμε το πρωί της Τρίτης μαθαίνοντας με βαθιά μας κατάπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ, οι πυρκαγιές είχαν καταστρέψει αρκετές περιοχές της Ελλάδας και, σε ορισμένες περιοχές κόστισε ένα πολύ υψηλό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.. Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του κειμένου ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τον εξωφρενικό αριθμό των 76, οι οποίοι προστίθενται σε ένα μεγάλο αριθμό τραυματιών, με εγκαύματα από τη φωτιά, εκατοντάδες ή ίσως χιλιάδες σπίτια καμένα, ολόκληρες κοινότητες κατεστραμμένες.

Είμαστε τρομερά συγκλονισμένοι από αυτή την τραγωδία που έπληξε τον ελληνικό λαό. Υποβάλλουμε ταπεινά τα συλλυπητήριά μας σε εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Εκφράζουμε τις καλύτερες μας ευχές σε εκείνους που υποφέρουν από εγκαύματα. Απευθύνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο λαό της Ελλάδας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια «φυσική καταστροφή», αλλά για μια καταστροφή ανθρώπινης κατασκευής και, καθώς κάποιοι από εμάς προερχόμαστε από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σπεύδουμε να επισημάνουμε την ευθύνη της Τρόικας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και του ΔΝΤ, που πετσόκοψαν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα και φτωχοποίησαν τη χώρα συνολικότερα, εκ τών οποίων αυτή η καταστροφή μας φαίνεται να είναι άμεση συνέπεια.

Ως εκπρόσωποι του πολιτικού κινήματος των εργατικών τάξεων των αντίστοιχων κινημάτων μας, εμείς αντιπρόσωποι από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική και την Ελλάδα, αισθανόμαστε ένα με τους Έλληνες αδερφούς μας και δεσμευόμαστε να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ώστε, στο μέλλον, κανένας λαός, ούτε ο ελληνικός ούτε κανείς άλλος, να πρέπει να υποστεί ξανά ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Είθε η μνήμη εκείνων που, μπροστά στις φλόγες που κατέφθαναν πάνω τους στην παραλία, πέθαναν σφιχταγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον για αμοιβαία ενθάρρυνση αλησμόνητα να διδάξουν σε όλους μας την αξία της αληθινής ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου