Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

EEK Πάρτε μέρος στα αντι-NATOϊκά συλλαλητήρια την Τετάρτη 11/7

Η μόνη απάντηση στη νέα φάση επέκτασης του πολέμου και των επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 11-12 Ιουλίου του 2018, είναι η διεθνής και διεθνιστική αντιπολεμική πάλη όλου του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας.
 
Οι πόλεμοι στη Συρία, την Λιβύη, στην Υεμένη, την Αφρική και την Ουκρανία πηγάζουν από την παρακμή του καπιταλισμού και εντάσσονται στην εκστρατεία του ιμπεριαλισμού να περικυκλώσει, να πιέσει και σε μια φάση να πολεμήσει για να αποικιοποιήσει την Ρωσία ή/και την Κίνα. Η άλυτη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έντεκα χρόνια τώρα οξύνει τις αντιφάσεις, τις διαιρέσεις και τους ανταγωνισμούς στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. 

Το σχέδιο ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου ενάντια στο Ιράν από την φασιστοειδή Κυβέρνηση Τραμπ, η αιματηρή καταστολή των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ σε συνδυασμό με την όξυνση της κρίσης και των ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια καθορίζουν την πολιτική κατάσταση σε κάθε χώρα και θέτουν την απειλή ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού σφαγείου στο επίκεντρο. 

Ήδη οι ιμπεριαλιστές έχουν επεκτείνει την στρατιωτική τους παρουσία σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και χρειάζονται όσο ποτέ την αυξημένη παρουσία και υποστήριξη των δυνάμεών τους από τις χώρες των Βαλκανίων με τα πειθήνια όργανά τους στην περιοχή, τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και ελίτ. Στο βωμό των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, περιπλέκοντας τα αδιέξοδα, θυσιάζει τα δικαιώματα της Μακεδονικής εθνότητας και της μειονότητας στην Ελλάδα, δυναμώνοντας τους εθνικισμούς ενάντια στους λαούς της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων. Η Κυβέρνηση Τσίπρα, το ελληνικό κράτος και η ντόπια αστική τάξη, εντάσσονται στους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού για την προώθηση των δικών τους άθλιων, αντιλαϊκών συμφερόντων.

Έντεκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της άλυτης κρίσης του καπιταλισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση σαπίζει, έχοντας επιβάλλει μια κτηνωδία ενάντια στα εκατομμύρια της Προσφυγιάς. Συγχρόνως η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή φουντώνουν ενάντια στην εξαθλίωση και την φτώχεια. Η κρατική καταστολή εντείνεται και μεγάλες ταξικές συγκρούσεις κυοφορούνται. Με όργανο το ΝΑΤΟ, την Φρόντεξ και τις ντόπιες συνοριακές δυνάμεις ασφαλείας οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν δολοφονήσει χιλιάδες μετανάστες και έχουν εγκλωβίσει ακόμα περισσότερους στα κέντρα κράτησης-συγκέντρωσης κινητοποιώντας τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που υποθάλπονται από την ίδια την Κυβέρνηση και κυρίως από το αστικό πολιτικό καθεστώς και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συνδέεται με την πάλη ενάντια στην ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, τους τροφοδότες του δηλητήριου του εθνικισμού, τους προστάτες και εντολείς του ναζισμού, την Κυβέρνηση και τον καπιταλισμό των μνημονίων. Ο μόνος εχθρός ενάντια στους εχθρούς των λαών είναι η εργατική τάξη, επικεφαλής όλου του λαού. Μόνο η διεθνής και διεθνιστική πάλη της εργατικής τάξης για μια επαναστατική έξοδο από την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, με την ανατροπή του, είναι ικανή να δώσει διέξοδο στην ανθρωπότητα.

Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Διαλύστε το ιμπεριαλιστικό NATO! Eμπρός για την Επαναστατική Διεθνή της σοσιαλιστικής επανάστασης, την Τέταρτη Διεθνή και εργατικά επαναστατικά Κόμματα μάχης σε κάθε χώρα! Κάτω η Κυβέρνηση των καπιταλιστών, για την εργατική εξουσία και την σοσιαλιστική έξοδο από την χρεοκοπία! Τσακίστε την Ευρωπαϊκή Ένωση των ρατσιστών και των εθνικιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων - εμπρός για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και έναν κόσμο χωρίς τάξεις, κράτη και εξουσίες, τον ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ
(ελληνικό τμήμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς-CRFI)

www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου