Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ιωάννινα: καταδίκη 14 μήνες με αναστολή σε διαδηλωτή – Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πριν από δύο χρόνια στα Ιωάννινα, στη διαδήλωση για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 2016, στο καταληκτικό σημείο της πορείας (Περιφέρεια) είχαν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ. Η πορεία άμεσα απαίτησε την αποχώρησή τους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν, εκτός από τις διάφορες προκλήσεις και βρισιές («βρωμοκομμούνια θα σας φάμε» κ.ά.), με ξύλο, δακρυγόνα και συλλήψεις. Προσήγαγαν με τη βία 25 αγωνιστές, γρονθοκόπησαν και τραμπούκισαν συνδικαλιστές και αγωνιστές και προχώρησαν στη σύλληψη 2 αγωνιστών, φορτώνοντάς τους τις γνωστές κατασκευασμένες κατηγορίες.

O συναγωνιστής Β.Η. (ένας από τους δύο συλληφθέντες) δικάστηκε με τελείως ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες και καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Την ίδια στιγμή που εργοδότες υπεύθυνοι για «εργατικά ατυχήματα»- δολοφονίες και οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής παραμένουν ατιμώρητοι, η υποτιθέμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη καταδικάζει αγωνιστές και εργαζόμενους με εξοντωτικές ποινές.

Πολύ βαριές ευθύνες έχει και η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με δική της απόφαση της κυβέρνησης τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά στην Περιφέρεια στα Ιωάννινα αλλά και αλλού ώστε να υπάρχει ένα κλίμα αστυνομοκρατίας, λόγω και της επίσκεψης Ομπάμα εκείνες τις ημέρες. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι διότι ενώ υπόσχονταν κατάργηση των ΜΑΤ και απαγόρευση των δακρυγόνων, συνεχίζουν την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» των προηγούμενων μνημονιακών. Οικοδομούν ένα σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης για να τσακίσουν οποιαδήποτε αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας, ώστε να εφαρμόσουν χωρίς κανένα εμπόδιο την μνημονιακή νεοφιλελεύθερη επίθεση.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πρέπει να οργανωθούμε για να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε! Απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή, ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των αγώνων μας, ένα ταξικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με τα δικά μας όργανα πάλης, με τις συνελεύσεις και τις επιτροπές, με τα σωματεία και τους συλλόγους, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

1 σχόλιο:

  1. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της καταστολής

    Σε 14μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Β.Η., διαδηλωτής της πορείας του Πολυτεχνείου του 2016 στα Γιάννενα.

    Αν δεν θυμάστε ποια πορεία είναι η συγκεκριμένη, πρόκειται για εκείνη την πορεία που οι δυνάμεις καταστολής αιματοκύλισαν την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου,στέλνοντας ένα πρώιμο μήνυμα της «κυβέρνησης της Αριστεράς» που είναι η πιο αυταρχική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της εικοσαετίας.

    Σε εκείνη την πορεία, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές μπροστά στη νομαρχία, χτύπησαν όποιον-α βρήκαν και στη συνέχεια, προχώρησαν σε συλλήψεις διαδηλωτών.

    Σήμερα, ένας νέος άνθρωπος, αγωνιστής της Αριστεράς, της κανονικής και μάχιμης, όχι της γιαλαντζί του Τσίπρα και της Γεροβασίλη, βρίσκεται καταδικασμένος σε 14 μήνες με αναστολή.

    Ας έρθουν λοιπόν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τότε «έπεφταν από τα σύννεφα» δήθεν, με τη συμπεριφορά των ΜΑΤ, να διαβάσουν την απόφαση και να διαπιστώσουν τι είδους κάλπικη αριστερά στηρίζουν ως νέοι βαστάζοι της εξουσίας.

    Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ένστολοι και μη: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες δεν καταλαβαίνουν από δίκες και κατασκευασμένες κατηγορίες, από τις φασιστικές δυνάμεις καταστολής που με στοργή περιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Καμία ποινικοποίηση της λαϊκής αντίδρασης-να καταπέσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις
    Αφοπλισμός και διάλυση των ΜΑΤ και κάθε δολοφονικής πραιτωριανής δύναμης καταστολής.

    Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή