Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Να Κοπεί Το Δολοφονικό Χέρι Της Χρυσής Αυγής Και Του Φασισμού

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και στηρίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη στυγνή δολοφονία του αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle το βράδυ της 25/11/18 στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, από γνωστό οπαδό της ΧΑ, επειδή τόλμησε να μην σιωπήσει στους εθνικιστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυε εναντίον του σε καφενείο της περιοχής.

Λίγη ώρα μετά τη λεκτική επίθεσή του, ο δολοφόνος περίμενε και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Petrit.

Μετά την δημοσιοποίηση της δολοφονίας και των κινήτρων της από την Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, πλήθος αναφορών σε ΜΜΕ και πλήθος ανακοινώσεων πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων έσπασε το πέπλο σιωπής που κάλυπτε την οργανική σχέση του δράστη με τη ΧΑ. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σε ραδιοφωνικές εκπομπές και όσα γράφτηκαν σε ρεπορτάζ εφημερίδων, ο δράστης φέρει τατουάζ με τη σβάστικα στο στήθος, δήλωνε ανοιχτά μέλος της ΧΑ και συμμετείχε σε διάφορες "εξορμήσεις" της.

Παρά ταύτα η ΧΑ και ορισμένα τοπικά ΜΜΕ που αναπαράγουν την χυδαία ρητορεία της, συνεχίζουν να επιμένουν ότι ο δολοφόνος δεν είχε καμιά σχέση με την ΧΑ και ότι η δολοφονία είχε "προσωπικά" κίνητρα.

Η συγκάλυψη και η αποσιώπηση των ρατσιστικών-εθνικιστικών κινήτρων της δολοφονίας αποτελεί το άλλο μισό έγκλημα, και προδίδει τη βαθιά ναζιστική λογική όσων την επιχειρούν, τη λογική "σκοτώνω και δεν πληρώνω" γιατί το θύμα είναι Αλβανός και ο δολοφόνος Έλληνας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται με αποφασιστικότητα δίπλα στις αντιφασιστικές αλβανικές συλλογικότητες και στις αντιφασιστικές συλλογικότητες της Λευκίμμης και της Κέρκυρας που δίνουν με πείσμα και αποφασιστικότητα έναν άνισο αγώνα απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και στους δολοφόνους της ΧΑ.

Η ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής της Λευκίμμης που σχεδιάζει η Κυβέρνηση με την λειτουργία μιας παράνομης γιγαντιαίας χωματερής 450.000 τόνων στην θέση μιας κακοφτιαγμένης και παροπλισμένης εγκατάστασης 10.000 τόνων αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της συνεχιζόμενης υποβάθμισης και περιθωριοποίησης του φτωχού Νότου της Κέρκυρας.

Αυτό είναι το κοινωνικό περιβάλλον που διαμορφώνει η μνημονιακότερη όλων κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και μέσα στο οποίο η ΧΑ ψαρεύει σε μια τεράστια δεξαμενή δυστυχίας, απόγνωσης και αγανάκτησης. Η Λευκίμμη που σήμερα στερείται πόσιμο νερό, αποχέτευση, στοιχειώδεις υποδομές υγείας, εκπαίδευσης και άθλησης, εκβιάζεται με την 6μηνη κατοχή της από τα ΜΑΤ να γίνει το αποχωρητήριο για τα απορρίμματα της ελίτ των ξενοδοχείων του κεφαλαίου της Κέρκυρας.

Καλούμε τους πολίτες της Λευκίμμης να συνεχίσουν να αντιστέκονται στην αδικία, στη βία της κυβέρνησης και στην καταστροφή της περιοχής τους.

Η Λευκίμμη στέλνει μήνυμα και ελπίδα αντίστασης σε όλη την Ελλάδα. Η Λευκίμμη πρέπει και μπορεί να νικήσει.

Καλούμε τους πολίτες της Λευκίμμης να απομονώσουν από τον αγώνα τους, τους νεοναζί της ΧΑ που εισχωρούν δήθεν με το προσωπείο του "ακομμάτιστου", και να ενωθούν σε ένα δημοκρατικό, λαϊκό, εργατικό, αντιφασιστικό μέτωπο ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

Δύναμη στη Λευκίμμη και σε κάθε Λευκίμμη που αντιστέκεται στην δολοφονική πολιτική του κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ PETRIT ZIFLE ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/12/18 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.30μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου