Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Εκδηλώσεις για την αναστήλωση της προτομής του Παντελή Πουλιόπουλου στη Θήβα. Κυριακή 9/12

Την Κυριακή 9/12  η ανοιχτή Επιτροπή για την Αποκατάσταση της μνήμης του Παντελή Πουλιόπουλου οργανώνει εκδήλωση  στη Θήβα με την ευκαιρία της  αναστήλωσης της προτομής του. Ο Δήμος Θηβαίων το 2006 (επί δημαρχίας Θανάση Σκούμα)  με την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της πόλης και της περιοχής έκανε το ελάχιστο για τον Παντελή Πουλιόπουλο,  τοποθετώντας  την  προτομή του στη συμβολή των οδών Μπέλλου και Θρεψιάδου. 

Το Σεπτέμβριο του 2016  η προτομή του Παντελή Πουλιόπουλου αφαιρέθηκε (μάλλον κλάπηκε) από τη θέση της.


Ύστερα από την παρέμβαση της επιτροπής ο Δήμος Θηβαίων και ο δήμαρχος Σπυρίδων Νικολάου ανέλαβαν την αναστήλωση της Προτομής. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και την Κυριακή 9/12 θα γίνει η αναστήλωση της προτομής του Παντελή Πουλιόπουλου,    ηγετικής φυσιογνωμίας του ελληνικού και παγκόσμιου  εργατικού κινήματος και μεγάλου θεωρητικού του επαναστατικού μαρξισμού. 


Όλοι, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και η νεολαία, πρέπει να τιμήσουμε τον Π. Πουλιόπουλο, που για τα ιδανικά του ελληνικού και παγκόσμιου  εργατικού κινήματος εκτελέστηκε από τους ιταλούς φασίστες το 1943. Πρέπει να τιμήσουμε με την παρουσία μας τη  μνήμη  του Παντελή Πουλιόπουλου.
 –
Οι εκδηλώσεις που έχει  προγραμματίσει η Επιτροπή στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας  περιλαμβάνουν:
 Κυριακή 9/12  ώρα 12.30 Αναστήλωση της προτομής Παντελή Πουλιόπουλου

 Κυριακή 9/12 ώρα 13.00 Συναυλία: Τραγουδά η Ναταλία Ρασούλη
 –
  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ  ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
– 
Τηλ. επικοινωνίας: Γιώργος Αποστολόπουλος (Θήβα), 6978353438, Βαγγέλης Κιτσώνης (Αθήνα) 6984697263, Γιάννης Φουφουδάκης (Αθήνα) 693927613

Αφιέρωμα για τον Παντελή Πουλιόπουλο στην ΕΡΤ


 
 

Δείτε εδώ το τραγούδι «Γεννήθηκα με τον αιώνα» που συνέθεσε η Ναταλία Ρασούλη για τον Παντελή Πουλιόπουλο


 
 
Πηγή : okde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου