Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ν.Κ.Α.: Όταν το μέλλον δολοφονείται, το παρόν απαντάει με εξέγερση!

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την «Εξέγερση του Δεκέμβρη», του μαζικού, νεολαιίστικου ξεσηκωμού απέναντι στην καταστολή, την κρατική βία και σε ένα μαύρο μέλλον που, αν και αδρά και σε μεγάλο βαθμό ασυναίσθητα, η νέα γενιά καταλάβαινε ότι δεν την χωράει. Για άλλη μια φορά η νεολαία αποτέλεσε τον κρίσιμο εκείνο "σεισμογράφο" που από την μία βγήκε στο προσκήνιο με ένα αγωνιστικό και ριζοσπαστικό τρόπο στην αυγή της καπιταλιστικής κρίσης και από την άλλη προοικονομούσε τους μεγαλειώδεις κοινωνικούς αγώνες που θα ξεσπούσαν. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις και συγκρούσεις απέναντι στην κυβέρνηση και την καταστολή μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία, εξέφρασαν μαζικά την οργή της νεολαίας απέναντι σ’αυτούς που καταδικάζουν τη ζωή και το μέλλον της.


Σήμερα όμως ο λαός και η νεολαία βρίσκονται ακόμα στο στόχαστρο των δυνάμεων του κεφαλαίου που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα μέλλον με την παιδεία να είναι προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς και ανίκανη να προσφέρει το επίπεδο της γνώσης εκείνο που θα χειραφετεί την ανθρωπότητα και δεν θα την κρατάει δέσμια σε προκαταλήψεις. Ένα μέλλον με ανεργία, μετανάστευση, επισφάλεια. Ένα μέλλον που ο εθνικισμός και ο φασισμός θα έχουν ανασυρθεί από το σκοτεινό παρελθόν της ανθρωπότητας και θα αποτελούν το αναγκαίο βοήθημα στο νέο αιματοκύλισμα των λαών και την απειλή του πολέμου που θα ξαναπροκαλέσει πόνο και δυστυχία.

Η 6η Δεκέμβρη φέτος έχει αναβαθμισμένο και κρίσιμο ρόλο να παίξει ως ένας σημαντικός κινηματικός κόμβος ειδικά για την νεολαία. Γιατί το τελευταίο διάστημα έχουμε δει διάφορα κινηματικά σκιρτήματα στον χώρο της παιδείας αλλά και ευρύτερα στους χώρους όπου ζει, εργάζεται και αναπνέει η νέα γενιά και οι διαδηλώσεις για την 6η Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσουν το "φυσικό χώρο" που όλα αυτά τα ρυάκια αντίστασης θα ενωθούν σε ένα ποτάμι ανατροπής. Ειδικά μετά τις πρόσφατες προσπάθειες που έγιναν ώστε το δηλητηρίο του εθνικισμού να χυθεί στα σχολεία, αλλά και το αντιφασιστικό χαστούκι που δέχθηκαν οι δυνάμεις της δεξιάς και ακροδεξιάς στις 29/11 και της εμφάνισης μιας μαζικής μερίδας μαθητών και νέων αγωνιστών που δεν τρομοκρατείται, δεν υποτάσσεται αλλά με θάρρος σηκώνει κεφάλι απέναντι στο τέρας του φασισμού, οργανώνεται, παλεύει και νικά, φανερώνεται ότι το μήνυμα του Δεκέμβρη είναι ακόμα εδώ. Ότι ένα νεολαιίστικο κίνημα είναι δυνατό στο σήμερα, το οποίο θα τίθεται ενάντια στις αντιδραστικές αντιλαικές πολιτικές της Κυβέρνησης-ΕΕ, και θα ανατρέπει στο πλάι ενός ταξικά ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος το μαύρο παρόν και το ακόμα πιο δυσοίωνο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Ένα μαζικό αντιφασιστικό, αντιπολεμικό, αντικαπιταλιστικό στίγμα στις 6η Δεκέμβρη μπορεί να δώσει έναν νέο αέρα και μία νέα αυτοπεποίθηση σε αυτή την υπόθεση και στη νεολαία που ασφυκτιά και αγωνίζεται!
  •  Τα ερωτήματα του Δεκέμβρη είναι ακόμα εδώ!
  •  Η οργή της νεολαίας να πάρει αντιφασιστικό - αντιπολεμικό - αντικαπιταλιστικό χρώμα!
  •  Με μαζική, αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά!
Όλοι στις διαδηλώσεις:
  • Αθήνα - Προπύλαια 12:00 και Προπύλαια 17:30
  • Θεσσαλονίκη - Καμάρα 12:00
  • Πάτρα - Παράρτημα 10:30 π.μ.
  • Ηράκλειο - Λιοντάρια 18:00
  • Χανιά - Αγορά 18:00
  • Βόλος - Θόλος (Πανεπιστήμιο) 18:00
  • Λάρισα - Πλατεία Ταχυδρομείου 18:00
  • Κομοτηνή - Πλατεία Ειρήνης 18:00
 νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου