Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ούτε μία λιγότερη ! Πορεία για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο, Παρασκευή 14/12

Μαζική οργή και θυμό έχει προκαλέσει ο βιασμός και η δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο από τον Μανώλη Κούκουρα και τον Αλέξανδρο Λουτσάι.

Ο λόγος που η δολοφονία δεν πέρασε "στα ψιλά" είναι το γυναικείο κίνημα που, σε όλο τον κόσμο και εδώ, ξεσηκώνεται ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση απαιτώντας δικαιοσύνη για τα θύματα σεξιστικών επιθέσεων και δολοφονιών με σύνθημα “Ούτε μία λιγότερη”.

Είναι αυτό το κίνημα που δεν άφησε να κυριαρχήσουν τα δεξιά ΜΜΕ που προσπάθησαν είτε απροκάλυπτα είτε συγκαλυμμένα να δικαιολογήσουν το έγκλημα, στοχοποιώντας το θύμα, ψάχνοντας στοιχεία για το παρελθόν, το χαρακτήρα, τις συμπεριφορές του. Αλλά ούτε και να παίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο διαχωρίζοντας τους δύο δράστες, στον “βίαιο μετανάστη αλβανικής καταγωγής” και το “καλό παιδί γνωστής πλουσίας οικογενείας της Ρόδου” που παρασύρθηκε από τον πρώτο.

Είναι αυτό το κίνημα που μπορεί να πετύχει ότι κανένα έγκλημα σε βάρος γυναικών δεν θα μείνει ατιμώρητο από τους μηχανισμούς -δικαστήρια, αστυνομία, ΜΜΕ- που από τη μία αναπαράγουν όλα τα σεξιστικά στερεότυπα και από την άλλη αναλαμβάνουν να βρίσκουν ελαφρυντικά για τους ενόχους.

Είναι αυτό το κίνημα, στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, που θα ανοίξει το δρόμο για να απαλλαγούμε μια και καλή από το σύστημα που γεννά και στηρίζεται στον ανταγωνισμό, στις διακρίσεις και στην καταπίεση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στην αντισεξιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας που καλούν την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, στις 6μμ στην Καπνικαρέα, γυναικείες, ΛΟΑΤΚΙ+, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου