Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Για Ευρωεκλογές

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΕΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες

Οι ευρωεκλογές, παρότι εκλέγουν αντιπροσώπους για ένα πολιτικό «νεκροταφείο ελεφάντων», αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους της χώρας μας και τους λαούς της Ευρώπης, διότι το ευρωκοινοβούλιο καλείται να νομιμοποιεί τις αντιλαϊκές επιλογές των πραγματικών αφεντικών της ΕΕ: των πολυεθνικών ομίλων, των χρηματιστήριων και των τραπεζιτών.

Η δομική καπιταλιστική κρίση ανέδειξε το αντεργατικό πρόσωπο της ΕΕ και βάθυνε την αντίδραση εντός της: μνημόνια πάνω και κάτω από το τραπέζι, φτώχεια, ανεργία και ελαστικές σχέσεις, 12ωρα εργασίας και καταστροφή της υγείας εκατομμυρίων, κατακρήμνιση του «κράτους πρόνοιας», επίθεση στις γυναίκες και τους μετανάστες, αυταρχισμός και καταστολή, εθνική καταπίεση από τους ηγεμόνες, συμμετοχή σε πολέμους και επεμβάσεις, καταστροφή του περιβάλλοντος. Και από την άλλη, τεράστια κέρδη, χλιδή και παρασιτισμός.
Τα συμφέροντα και οι ανάγκες της μισθωτής εκμεταλλευόμενης εργασίας, της δημοκρατίας και των λαών είναι αντίθετα με την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Ψήφος και αγώνας για την επιβολή κατακτήσεων παρά και ενάντια στην ΕΕ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!

Τα δυο βασικά ρεύματα του κεφαλαίου στην ΕΕ θέτουν στους εργαζόμενους ένα δίλημμα:
Συναίνεση στη νεοφιλελεύθερη «εμβάθυνση και ενοποίηση» των Μέρκελ - Μακρόν για αυτόνομη πορεία στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς;
Ή υποταγή με την απειλή της βίας για μια ακροδεξιά «Ευρώπη των Εθνών» των Σαλβίνι – Λεπέν - Όρμπαν σε συμμαχία με τις ΗΠΑ του Τραμπ;
Με τους αγώνες και την ψήφο μας, απορρίπτουμε στο σύνολό του αυτό το δίλημμα!

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!

Η ΕΕ, με την ταύτιση κομμουνισμού και φασισμού, νομιμοποίησε το συστημικό τέρας του νεοφασισμού, που σηκώνει ξανά κεφάλι με σημαία του το ρατσισμό εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών: σε 21 κοινοβούλια συμμετέχουν ακροδεξιοί που μιλούν ανοιχτά υπέρ του φασισμού, ενώ ο σημερινός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκει «και θετικά στον Μουσολίνι»!
Στην ήπειρο όπου ηττήθηκε ο φασισμός και ο ναζισμός, οι μνήμες από τα εγκλήματά τους είναι ζωντανές. Στην ήπειρο όπου γεννήθηκε το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα και οι μεγάλες επαναστάσεις, ο φασισμός να πάρει ξανά την απάντησή του: Μαύρο στις εκλογές, να τσακιστεί με το συλλογικό αγώνα!

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Η ΕΕ είναι ένα δομικά ναρκοθετημένο «πεδίο της ταξικής πάλης» για τους εργαζόμενους. Δημιουργήθηκε για να καταπιέζει και να εκμεταλλεύεται τους λαούς και τα αδύναμα έθνη, εντός της και για να βάζει ανταγωνιστικούς φραγμούς στην ισότιμη παγκόσμια συνεργασία των λαών και της εργασίας, εκτός της.
Η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική ισότητα, η δημοκρατία και ο διεθνισμός είναι βαθιά δεμένα μεταξύ τους και ο δρόμος για την επίτευξή τους βρίσκεται έξω από την ΕΕ. Βρίσκεται στην αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη, στην επαναστατική και κομμουνιστική προοπτική του 21ου αιώνα.
Μέσα από τη σημερινή κοινή πάλη όσων είναι εναντίον της ΕΕ «από τα αριστερά» μπορεί να δυναμώσει ξανά το ρεύμα της λαϊκής εξόδου από ευρώ και ΕΕ. Η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται, ανατρέπεται!


ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκαν οι μνημονιακές ιδιωτικοποιήσεις και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας ενώ κατά απαίτηση της ΕΕ και των δανειστών συνεχίστηκε η επίθεση στο κοινωνικό κράτος και το χώρο της δημόσιας υγείας και πρόνοιας.. Στον Τσίπρα, αξίζει το Νόμπελ Νεοφιλελευθερισμού! Λένε ότι είναι υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, ενώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών υποτάσσουν πλήρως τα Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καταπιέζουν το λαό της Βόρειας Μακεδονίας. Τώρα, για να αποσπάσουν την ψήφο μας, δίνουν παροχές από πλεονάσματα που ρούφηξαν από μισθούς και συντάξεις, από τη λαϊκή φορομπηξία, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Στρέφονται κατά της Ακροδεξιάς και του φασισμού, αλλά κυβέρνησαν με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, υπουργοποίησαν την Παπακώστα που χαρακτήριζε «κατσαρίδες» τους μετανάστες, συμμαχούν με τον Τραμπ που διαλύει τη Βενεζουέλα και με τους σιωνιστές του Ισραήλ που δολοφονούν Παλαιστίνιους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ

Έτσι, άνοιξαν ξανά το δρόμο για τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη του «νόμου και της τάξης», που μαζί με το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζονται για μια ρεβάνς. Δεν βρίσκουν τίποτε ουσιαστικό να διαφοροποιηθούν, για αυτό καταφεύγουν όλοι στη σκανδαλολογία και τη… διακοπολογία για τα κότερα και ελικόπτερα των μεγιστάνων του πλούτου.
Αξίζουν όλοι τους την αποφασιστική καταδίκη με την ψήφο και τους αγώνες μας. Για μια αριστερή συμμαχία και αντιπολίτευση εναντίον τους!

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!

Μετά την ήττα και υποχώρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την προώθηση των μνημονιακών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την αντιδραστικοποίηση και κρίση της ΕΕ, τη νέα τρομοκρατική, πολεμική επιθετικότητα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, απαιτείται μια νέα κατεύθυνση στο κίνημα, την Αριστερά και τις κομμουνιστικές δυνάμεις. Απαιτείται η αντιμετώπιση της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, του σεχταρισμού και του οπορτουνισμού. Με στρατηγικό επανεξοπλισμό και μια νέα μετωπική αντίληψη για την αριστερή πολιτική και το μαζικό κίνημα. Που θα στηρίζονται στις δυνατότητες της εποχής μας, στη σύγχρονη εξελιγμένη εργατική τάξη, στη συμμαχία με όλα τα εκμεταλλευόμενα και διευθυνόμενα στρώματα της μισθωτής εργασίας, στη νεολαία, τις γυναίκες, τη μαχόμενη διανόηση, τις δημοκρατικές, αντιφασιστικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες.
Σε αυτή την ανάγκη δεν ανταποκρίνεται η ηγεσία και η σεχταριστική πολιτική του ΚΚΕ, που παρά τους αγώνες του, τάχθηκε κατά της εξόδου από το ευρώ και του «Όχι» στο δημοψήφισμα και υποκλίθηκε στον εθνικισμό. Δεν ανταποκρίνεται ούτε η ηγεσία και πολιτική της ΛΑΕ, που παρά τη διαφοροποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει ένα μέτωπο και με εθνικιστές, ενώ χρησιμοποίησε την ενότητα επικοινωνιακά.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ψηφοδέλτιό της, παρά τις μεγάλες αντιφάσεις, τα στοιχεία κρίσης και την οπισθοχώρηση από κατακτήσεις της, αξίζει τη στήριξή μας. Εντός της, υπάρχει η παρακαταθήκη του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος της επαναστατικής Αριστεράς και η δυνατότητα της αναγκαίας υπέρβασης προς μια νέα στρατηγική και πολιτική κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής. Για ένα «μέτωπο των μελών» και μια πολιτική που θα ενώνει και δεν θα χωρίζει την πάλη στο εργατικό, λαϊκό και νεανικό κίνημα. Που θα ενώνει και δεν θα διαχωρίζει τον αντικαπιταλιστικό από τον αντιιμπεριαλιστικό και δημοκρατικό – αντιφασιστικό αγώνα.

Αυτή την προοπτική στηρίζει η ΜΕΤΑΒΑΣΗ στις εκλογές και στο αύριο.
Για αυτό, με κριτική και αυτοκριτική και πάνω από όλα, με γνώση

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου