Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Καταγγελία Της Ταξικής Πορείας Για Τις Εκδικητικές Απολύσεις Της Εργοδοσίας Της Goody’s

  ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Με περίσσιο θράσος η εργοδοσία της Goodys προχώρησε στην απόλυση δύο εργαζόμενων διανομέων, από τα καταστήματα της Αγ. Παρασκευής και της Λ. Αλεξάνδρας, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην απεργία των κούριερ- ντελίβερι στις 11 Απρίλη. 
Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό εκδικητικών απολύσεων, που παρά τα προσχήματα που αναμασά η εργοδοσία (χαμηλή παραγωγικότητα, κακή συμπεριφορά κλπ.), στην πραγματικότητα αποτελεί τιμωρία για τη συνδικαλιστική έκφραση των δύο συναδέλφων, αλλά και προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε εργαζόμενου που θέλει να  παλέψει για τα δικαιώματά του.


Μας επιβάλλουν να δουλεύουμε σε καθεστώς «εργασιακού μεσαίωνα»!

Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας της Goodys δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μία ακόμη έκφραση της σκληρής εκμετάλλευσης που προωθείται συνολικά στον κλάδο του επισιτισμού. Οι εντατικοποιημένοι ρυθμοί δουλειάς, οι απλήρωτες υπερωρίες, η μαύρη εργασία, η μη καταβολή δώρων και τα μεροκάματα που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά συνθέτουν μια ασφυκτική εργασιακή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους του κλάδου. Οι εργοδότες, από την άλλη, διαθέτουν όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους παρέχει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (όπως και των προηγούμενων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), ώστε να εντείνουν το ξεζούμισμα των εργαζόμενων. Στόχος τους είναι να παγιώσουν ένα νέο μοντέλο εργαζόμενου, που θα είναι αναλώσιμος και χωρίς δικαιώματα.

Ειδικότερα, για τους χιλιάδες εργαζόμενους σε delivery, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ζοφερή. Η αιματοβαμμένη λίστα των δεκάδων νεκρών συναδέλφων του τελευταίου μόνο διαστήματος είναι ενδεικτική. Όσο και αν τα παρουσιάζουν σαν ατυχήματα, ξέρουμε πολύ καλά πως πρόκειται για εργοδοτικές δολοφονίες, που έγιναν λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς και του κακοσυντηρημένου εξοπλισμού. Βρέξει, χιονίσει, η απαίτηση από τον εργοδότη είναι να παραδοθεί γρήγορα η παραγγελία και μάλιστα… με ευγένεια προς τον πελάτη, γιατί αλλιώς καραδοκεί η απόλυση(!). Από πάνω, και παρά τους μισθούς-χαρτζιλίκι, είναι πολλές οι φορές που το κόστος συντήρησης για τα μηχανάκια, τις βενζίνες κλπ. μετακυλίεται στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά! Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων!

Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας ετοιμάζουν οι εργοδότες, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους ανατρέπεται μόνο μέσα από το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, της οργάνωσης και του ανυποχώρητου αγώνα! Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να αντισταθούμε στη μαύρη εργασιακή πραγματικότητα που διαμορφώνεται και να μη συνηθίσουμε σε αυτή, γιατί αλλιώς μόνο χειρότερες μέρες θα έρχονται. Είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε  το δικαίωμά μας στη δουλειά ως τέτοιο και όχι σαν παραχώρηση που εξαρτάται από τις ορέξεις του εργοδότη. Σήμερα, που χτυπιέται βάναυσα το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική έκφραση, είναι αναγκαίο να καταγγείλουμε πλατιά τις εκδικητικές απολύσεις που μοιράζει η εργοδοσίας της Goodys και να αγωνιστούμε για να κερδίσουν οι δύο συνάδελφοι την επαναπρόσληψή τους!

-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΤΟ       ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

-ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΗΣ

-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου