Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Εμπρός Για Εκλογική Ανταρσία

Αν κανένας είχε αμφιβολίες για το πόσο πλαστές είναι οι προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα πια θα εφαρμόσει “το δικό του πρόγραμμα”, απαλλαγμένος από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, η απάντηση ήρθε με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς: “Οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν το ποδήλατο, άμα σταματήσεις πέφτεις”.

Με άλλα λόγια (και χωρίς τα παλιά κλισέ του Κύρκου για το ποδήλατο), η δέσμευση είναι σκληρή- θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις, τα κίνητρα για τους επενδυτές, τα πλεονάσματα των προϋπολογισμών, όλα αυτά που ο νεοφιλελευθερισμός έχει βαφτίσει μεταρρυθμίσεις ενώ ξέρουμε καλά ότι πρόκειται για αντεργατικές επιθέσεις.

Καθόλου περίεργο που η εφημερίδα του Σίτι του Λονδίνου δεν τσιγκουνεύεται καθόλου να παινέψει τον Τσίπρα. Ο τίτλος που δίνει στη συνέντευξη είναι “Από φλογερός ακτιβιστής σε οικονομικός μεταρρυθμιστής” και μέσα στο κείμενο γράφει: “Σήμερα, οι εταίροι και σύμμαχοι της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες μέχρι την Ουάσινγκτον, το πιο πιθανό είναι να χειροκροτούν τον Τσίπρα σαν ένα πολιτικό που σβήνει φωτιές αντί να τις φουντώνει”. Κοινωνικός πυροσβέστης με τη βούλα.

Πατατράκ στην Αυστρία

Ευτυχώς, αυτή δεν είναι η μόνη είδηση που μας ήρθε από την Ευρώπη την παραμονή των Ευρωεκλογών. Στην Αυστρία κατάρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός δεξιάς-ακροδεξιάς όταν ο φασίστας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Στράχε αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς αποκαλύφθηκε ότι παζάρευε εργολαβίες με αντάλλαγμα στήριξη από συγκροτήματα ΜΜΕ. Το ίδιο βράδυ των αποκαλύψεων 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Καγκελαρία. Το αντιφασιστικό κίνημα επέβαλε την παραίτηση.

Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε τα σχέδια των πολιτικών απατεώνων της δεξιάς που ονειρεύονται να κάνουν στην Ελλάδα μια κυβέρνηση σαν αυτή που τσακίστηκε στην Αυστρία. Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη που βγήκε στις πλατείες αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή στα πατριδοκάπηλα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, παριστάνει τώρα την “ήρεμη δύναμη” που περιμένει να εισπράξει την απογοήτευση από τους συμβιβασμούς του Τσίπρα. Μπορούμε να τους φράξουμε το δρόμο.

Γι' αυτό έχει τεράστια σημασία να βγάλουμε ενισχυμένη και από τις κάλπες την αντικαπιταλιστική αριστερά που στηρίζει τους αγώνες και ενάντια στις αντεργατικές “μεταρρυθμίσεις” και ενάντια στους φασίστες. Είναι η ώρα της εκλογικής ανταρσίας με τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις κάλπες. Θυμηθείτε όλες τις ανταρσίες που κάναμε μαζί τα τελευταία χρόνια, στις απεργίες και στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, όλων των πόλεων και βαδίστε προς τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια ανταρσίας στο χέρι.
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου