Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ψήφισμα Αλληλεγγύης Στον Αγωνιστή Sami Solmaz | Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ SAMI SOLMAZ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον Τούρκο αγωνιστή Sami Solmaz, που κρατείται άδικα στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου. Απαιτούμε τη μη έκδοσή του στην Τουρκία και την άμεση απελευθέρωσή του.

Ο Sami Solmaz είναι ένας πολιτικός πρόσφυγας, με κατοχυρωμένο πολιτικό άσυλο στη Γαλλία. Κατηγορείται από το τουρκικό καθεστώς, γιατί υπερασπίζεται τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, μέσα από τις γραμμές του αριστερού και επαναστατικού κινήματος. Διώκεται για τις ιδέες του, για τη συμμετοχή του στους λαϊκούς αγώνες, τους οποίους το τουρκικό καθεστώς βαφτίζει «τρομοκρατία», στέλνοντας χιλιάδες αγωνιστές στις φυλακές, με στημένα κατηγορητήρια. Ένα καθεστώς που, μετά τα γεγονότα του Ιουλίου του 2016, έχοντας υπό τον απόλυτο έλεγχό του τον κρατικό μηχανισμό, έχει εκδιώξει περισσότερους από 150.000 δημοσίους υπαλλήλους και έχει φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες.


Πρόκειται συνεπώς για ένα ακόμα δείγμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους για την από κοινού αντιμετώπιση «τρομοκρατών», για την καταστολή δηλαδή πολιτικών προσφύγων και αγωνιστών. Μία ακόμα περίπτωση από εκείνες όπου Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές συλλαμβάνονται και φυλακίζονται στην Ελλάδα μόνο και μόνο για τις ιδέες τους και την πολιτική τους δράση στην Τουρκία.
Η υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, των κοινωνικών αναγκών, των λαϊκών δικαιωμάτων, καθώς και η πάλη για μια άλλη κοινωνία, δεν είναι πράξεις «τρομοκρατίας», δεν είναι «παράνομες», είναι δίκαιες! Εκφράζουμε την ταξική – διεθνιστική αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Sami Solmaz. Ο αγώνας για την απελευθέρωσή του και τη μη έκδοσή του εντάσσεται στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στη δικαστική αυθαιρεσία και την κρατική καταστολή.


Άμεση απελευθέρωση του Sami Solmaz

Καμία έκδοσή του στο δικτατορικό-ολοκληρωτικό τουρκικό καθεστώς

Η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη είναι όπλο των λαών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου