Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ρεπορτάζ Από Τις Κινινητοποιήσεις Για Τον Π. Φυσσα (από ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ)


 Στο μνημείο του Παύλου Φύσσα – Killah P πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με ομιλίες από αντιπροσώπους εργατικών σωματείων και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Στις 6 μμ ξεκίνησε από το Μνημείο Εαμικής Αντίστασης (πλατεία Ζαρντέν) η πρώτη πορεία με το πανό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά και συμμετοχή συνδικάτων που υποστηρίζουν το ΠΑΜΕ.

Στις 7 μμ ξείνησε η πορεία της ΚΕΕΡΦΑ με συμμετοχή εργατικών σωματείων, του ΣΕΚ και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Την ίδια ώρα ξεκίνησε και η τρίτη πορεία, αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση, όπου πήραν μέρος η ΛΑΕ, η ΟΚΔΕ, η Λαϊκή Αντίσταση κ.α. Ακολούθησε, σε απόσταση, το πανό του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά και συμμετοχή φοιτητικών συλλογων, αντιφασιστικών οργανώσεων, εργατικών σωματείων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ. Σε ξεχωριστό μπλοκ πορεύτηκαν οι αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες.

Μερικά από τα συνθήματα στις πορείες: “Ο Παύλος ζει – τσακίστε τους ναζί!”, “Όπλο του συστήματος η Χρυσή Αυγή – το φασισμό τσακίζουνε αγώνες ταξικοί!”, “Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!”. Επίσης συνθήματα ενάντια στα μνημόνια και σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ είχαν παραταχτεί σε κοντινούς δρόμους αλλά δεν υπήρξε επέμβαση στις πορείες.

Οι πορείες μέσα από τους δρόμους της Αμφιάλης είχαν παλμό και ακούγονταν συνεχώς συνθήματα, αλλά η οργάνωση των διαφορετικών πορείων ήταν ρουτινιάρικη. Μέσα σε μια ώρα όλες οι πορείες είχαν ολοκληρωθεί, αν και εκατοντάδες νεοι/ες παράμειναν στο μνημείο Παύλου Φύσσα μετά τις πορείες.

Οι πορείες ήταν περισσότερο κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας παρά εκδήλωση ενός δυναμικού αγώνα για το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής στον αγώνα για τη συντριβή μνημονίων και Τσίπρα. Αυτή ακριβώς η σύνθεση του αντιφασιστικού και του αντιμνημονιακού αγώνα απουσίαζε από τις πορείες.



► Παρακάτω η προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που μοιράστηκε στις πορείες.



► 3 Χρόνια από τη δολοφονία του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ από τη Χρυσή Αυγή

► ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ!

► ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Ο σκοπός των νεο-ναζί της Χρυσής Αυγής είναι να διχάσουν και να δημιουργήσουν σύγχυση στους εργαζομένους και τη νεολαία με το δηλητήριο του ρατσισμού και τη βία, στην εποχή της μαζικής αντίστασης στα μνημόνια της ΕΕ και ΔΝΤ και στους πολέμους των ΕΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή.

Οι νεο-ναζί έγιναν το συμπλήρωμα της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες. Το κράτος των μνημονίων λιτότητας με τη μαζική ανεργία και φτώχεια ανάθρεψε τη Χρυσή Αυγή για ωμή βία και τρομοκρατία ενάντια στους εργαζομένους, στα εργατικά σωματεία και οργανώσεις και στους πρόσφυγες. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα έχει αποκαλυφτεί η συνωμοσία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, οι ένοπλες επιθέσεις των νέο-ναζί αλλά και η υποστήριξη της αστυνομίας.

Στη σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού, η ρατσιστική πολιτική της ΕΕ συνοδεύει τα μνημόνια και την “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” σ’ όλη την Ευρώπη. Οι τραπεζίτες και τα τσιράκια τους στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις καταστρέφουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης με μαζική ανεργία, περικοπές και φτώχεια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Τσίπρα υποστηρίζει πλήρως αυτή την πολιτική μνημονίων και ρατσισμού της ΕΕ που ανατρέφει τα ακροδεξιά ρατσιστικά κινήματα και εξοπλίζει τους νεο-ναζί. Η ΕΕ για να σώσει το σάπιο καπιταλισμό, σπέρνει το ρατσισμό για να διχάσει τους εργαζόμενους, για να τους σταματήσει να στραφούν στα αριστερά και στη σοσιαλιστική επανάσταση.

Η αντιδραστική κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να ανατραπεί μαζί με τα μνημόνια με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με το Ενιαίο Μέτωπο των εργαζομένων. Για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Μέρος αυτού του ιστορικού αγώνα είναι η συντριβή της Χρυσής Αυγής με συγκρότηση Ομάδων Αυτοάμυνας και Εργατική Πολιτοφυλακή σε κάθε περιοχή, δίπλα στα συνδικάτα και στις Λαϊκές Συνελεύσεις και τα Συμβούλια Δράσης. 

Αθήνα 17/9/2016.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου