Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ Για Τις Αποφάσεις Συλλόγων Γονέων Του Ωραιοκάστρου

Για την ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων Ωραιοκάστρου


Ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία


Να σταματήσουμε την κοινωνική αποσύνθεση


Να τσακίσουμε τον μνημονιακό φασισμό

Οι ρατσιστικές αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων του 5ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες αρνούνται να φοιτήσουν στα σχολεία τους παιδιά προσφύγων και μεταναστών (προφασιζόμενοι και υγειονομικούς κινδύνους), πέρα από εικόνα ντροπής και προσβολής στην ίδια την μνήμη των κατοίκων του (ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες του Πόντου και του Καυκάσου), συνιστούν μια αντανάκλαση της κοινωνικής αποσύνθεσης, κανιβαλισμού και αμοραλισμού, όπου βυθίζουν την ελληνική κοινωνία οι πολιτικές των Μνημονίων και το άθλιο πολιτικό προσωπικό που τα υπηρετεί.

Μια κίνηση αυτών των συλλόγων και παραγόντων τους ανεπίτρεπτη, που δεν μπορεί παρά να προκαλεί αποστροφή, αγωνία για το σκοτάδι που απειλεί την ελληνική κοινωνία. Μια κίνηση η οποία πρέπει να καταδικαστεί καθαρά και στην οποία πρέπει να αντισταθούμε δραστήρια. Μια κίνηση όμως που δεν έπεσε απ’τον ουρανό. Γαντζωμένοι από την επίσημη ρατσιστική ρητορική των νεοφιλελεύθερων «προστατών» της Ε.Ε. και του ντόπιου πολιτικού υπηρετικού προσωπικού, οι συγκεκριμένοι σύλλογοι μετέφρασαν απλά αυτολεξεί τη μισάνθρωπη λογική της μνημονιακής αποχαύνωσης. Έφθασαν ως την τελευταία συνέπεια το πολιτικό και μιντιακό μίσος (αδειοδοτημένο και αδρά πληρωμένο πλέον) ενάντια στους κατατρεγμένους του πολέμου (“δεν χωράνε άλλοι”, “πλήγμα στον τουρισμό”, “πάνω από το ψυχολογικό όριο των 60.000 οι μετανάστες” (sic!) – τάδε έφη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13/9), την κανιβαλική “λογική” των στρατοπέδων συγκέντρωσης (λέγε με hot spots), της συμφωνίας Ε.Ε.–Τουρκίας, των μαζικών απελάσεων σε εμπόλεμες ζώνες (Αφγανιστάν, Τουρκία, Ιράκ κ.ά.), των μαζικών δολοφονιών της Frontex και του ΝΑΤΟ, του τερατώδους κράτους έκτακτης ανάγκης.

Μνημονιακός Συρφετός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ


Πετάει ο γαϊδαρος; Πετάει!


Σύσσωμος ο μνημονιακός συρφετός, παλιός και νέος, οι αρχιτέκτονες της διαίρεσης των εργαζομένων, αυτοί που σπέρνουν με τις πολιτικές τους το ρατσιστικό μίσος και εφαρμόζουν την ολοκληρωτική διάλυση της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, έσπευσαν να δηλώσουν την έκπληξη τους και να καταγγείλουν το γεγονός! Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριταί! Ας μας πουν όλοι αυτοί, που καμώνονται τους ευαίσθητους και προοδευτικούς, τους αντιρατσιστές και δημοκράτες και που αυτοαναγορεύονται σε τιμητές των πάντων: Ποιος ευθύνεται για τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία; Για το ότι το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, για την αύξηση της παιδικής θνησιμότητας κατά ένα έτος για κάθε μνημονιακό χρόνο; Για την επανεμφάνιση εξαφανισμένων μολυσματικών ασθενειών όπως η ελονοσία; Για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, για το ρατσιστικό μίσος των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των φραχτών, των βασανιστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα; Για το κόψιμο μισθών και συντάξεων, για τα λουκέτα, τους πλειστηριασμούς, την απλήρωτη εργασία, το δουλεμπόριο τύπου Μανωλάδας, την ίδια στιγμή που οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής πέφτουν «στα μαλακά»;

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο υπουργός Παιδείας Ν.Φίλης δήλωσε πώς από τα προσφυγόπουλα «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά». Δεν μας είπε μόνο που βρίσκεται η ομορφιά στα κλεισίματα εκατοντάδων σχολικών μονάδων, στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, στην μείωση των ωρών διδασκαλίας, στις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών… στις συντάξεις που πάλι πετσόκοψε η κυβέρνησή του, στις κατασχέσεις/πλειστηριασμούς που βυθίζουν το λαό στην απόγνωση! Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν πώς ο κίνδυνος υπάρχει. Είναι ο νεοφιλελεύθερος φασισμός των μνημονίων, που αυτός και η κυβέρνηση του υπηρετούν πειθήνια. Είναι ο σύγχρονος μαυραγοριτισμός και κανιβαλισμός του 21ου αιώνα, που μας σερβίρουν σύσσωμοι οι αντιδραστικοί του “Μένουμε Ευρώπη” και οι απολογητές της ρατσιστικής και ξενοφοβικής Ε.Ε.

Η θλιβερή (και επικίνδυνη) εκδήλωση “αγανάκτησης” αυτών των συλλόγων, με αποδέκτη τους πιο φτωχούς και καταφρονεμένους αυτής της κοινωνίας –πέρα από μια τραγελαφική παραφωνία μπροστά στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έδειξαν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία στους πρόσφυγες– είναι μια υπενθύμιση προς όλους τους “από κάτω” για την ανάγκη αντίστασης και αγώνα. Είναι ένα κάλεσμα προς όλους τους γονείς, δασκάλους, καθηγητές, μαθητές, εργαζόμενους και άνεργους, ντόπιους και μετανάστες – να μπούμε μαζικά, χωρίς χρονοτριβή στον αγώνα, για να τσακίσουμε τον μνημονιακό κανιβαλισμό και αυτούς που τον εφαρμόζουν.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
15/9/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου