Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Για Το Σύντροφο Χρίστο Μπίστη

Έφυγε από κοντά μας την Πέμπτη 15/9 ένας αγαπημένος σύντροφος, ο Χρίστος Μπίστης. Ιδρυτικό στέλεχος του ΕΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφιέρωσε τη ζωή του στο πιο όμορφο παραμύθι, στο πιο όμορφο όραμα: την απελευθέρωση του ανθρώπου.

Ο Χρίστος Μπίστης με την αταλάντευτη στάση ζωής του δικαιούνταν τον τίτλο του Κομμουνιστή. 

Ήταν παρών σε κάθε μεγάλο και μικρό αγώνα: Στη μάχη κατά της αμερικανοκίνητης χούντας, στους μεγάλους μεταπολιτευτικούς δρόμους, στην τιτάνια προσπάθεια να μείνει ζωντανό το όραμα του κομμουνισμού μετά την πτώση των καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης. Πρωτοστάτησε στην μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ριζοσπαστικής Αριστεράς παίζοντας καθοριστικό ρόλο στα μετωπικά εγχειρήματα που οδήγησαν τελικά στη δημιουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Συνδύαζε το σπάνιο χάρισμα της βαθιάς πίστης στην ιδέα του Κομμουνισμού και της συνειδητοποίησης της ανάγκης επαναθεμελίωσής της στον 21ο αιώνα. 

Περήφανος για την πορεία του Κομμουνιστικού κινήματος αλλά και πεισμένος για την ανάγκη της υπέρβασης. Αταλάντευτος στις αρχές του και ταυτόχρονα σύντροφος κάθε ανθρώπου που αγωνιζόταν για τα ίδια ιδανικά, από όποιο μετερίζι.

Είναι τιμή μας που είμασταν και θα είμαστε πάντα σύντροφοι και συντρόφισσες του Χρίστου Μπίστη και είμαστε βέβαιοι πως στην έφοδο στον ουρανό, στην πρώτη γραμμή θα είναι και το μικρό κόκκινο βεσπάκι του…

Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης και Διαλόγου – τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου