Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Το Θάνατο Του Σφου Χρίστου Μπίστη

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο του σ/φου Χρίστου Μπίστη

Μας αποχαιρέτησε σήμερα, νικημένος από το θάνατο που πάντα αψηφούσε, ο σ/φος Χρίστος Μπίστης, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ιστορικό στέλεχος του ΕΚΚΕ και αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και του κομμουνιστικού κινήματος.

Ο σ/φος Χρίστος υπήρξε για όλους μας υπόδειγμα κομμουνιστή επαναστάτη: ευγενής, ανιδιοτελής, συνεπής μέχρι το τέλος στην κυριολεξία κατάφερε να κερδίσει θαυμασμό και σεβασμό από φίλους κι εχθρούς. Έδωσε το παρών στην αντιδικτατορική πάλη, όπου διώχθηκε και φυλακίστηκε και στους αγώνες της μεταπολίτευσης. Αισιόδοξος πάντα και με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού αφιέρωσε τη ζωή του στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρας μας. Συμμετείχε σε όλα τα μετωπικά σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς από το 1989 και μετά (Αριστερή Πρωτοβουλία, Μαχόμενη Αριστερά, ΜΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Ήταν πολέμιος του εφησυχασμού, ανεκτικός στην άλλη άποψη, παθιασμένος εραστής των κομμουνιστικών ιδανικών και της επανάστασης.

Η αναπάντεχη φυγή του είναι σίγουρο ότι μας αφήνει πιο φτωχούς. Η παρακαταθήκη που μας άφησε είναι πολύτιμη: πρωτοπόρος στα 77 χρόνια του, παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, μας δίδαξε με το λόγο, τη σκέψη του και το προσωπικό παράδειγμά του ότι ο κομμουνισμός είναι η κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του, στους συντρόφους του στο ΕΚΚΕ . Η πολιτική κληρονομιά που μας άφησε είναι οδηγός για τη δράση μας, για την μεγάλη υπόθεση της επανάστασης και του κομμουνισμού που δονεί τη ζωή μας, όπως καθόρισε και τη ζωή του σεβαστού συντρόφου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου