Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία Tης νΚΑ Για Το Όργιο Βίας Και Καταστολής Στο Ρέθυμνο

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουμε το  όργιο βίας και καταστολής που εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης την Τετάρτη 28/9 στο Ρέθυμνο.

Πιο συγκεκριμένα, την συγκεκριμένη ημέρα συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου με θέμα τη μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων σε κέντρα κράτησης στην πόλη. Όλη την προηγούμενη περίοδο είχε αναπτυχθεί έντονη αντιπαράθεση γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς φορείς του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, όπως για παράδειγμα η ένωση ξενοδόχων, έκαναν από την αρχή σαφές πως θεωρούν τους μετανάστες ανεπιθύμητους αφού θα «μολύνουν» τη πόλη και θα την καταστήσουν λιγότερο θελκτική προς τους τουρίστες.


Σε αυτό λοιπόν το τεταμένο κλίμα η Χρυσή Αυγή και μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις», του φασίστα Σώρρα, διοργάνωσαν αντιμεταναστευτική  συγκέντρωση με βασικό αίτημα τη μη έλευση προσφύγων στην πόλη. Απέναντι σε αυτό το φασιστικό παραλήρημα σύλλογοι καθηγητών, ιατρών, δασκάλων αλλά και αντιφασιστικές συλλογικότητες κάλεσαν ανοικτά με δημόσια ανακοίνωση τον κόσμο της πόλης σε συγκέντρωση, ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση των φασιστών στο κέντρο του Ρεθύμνου και να ματαιωθεί η κινητοποίησή τους.


Στα επεισόδια που ακολούθησαν, η αστυνομία έκανε για ακόμα μια  φορά ξεκάθαρο με ποιους τάσσεται και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Εμφανίστηκε μέσα από το Δημαρχείο με μόνη αποστολή την προστασία των φασιστών και την εγγύηση της επιτυχίας της συγκέντρωσής τους.

Εν συνεχεία, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τυφλή βία εναντίον των συγκεντρωμένων αντιφασιστών και αλληλέγγυων, ξυλοκοπώντας απροκάλυπτα και ψεκάζοντας με χημικά, δρώντας για άλλη μια φορά συνεργατικά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δημιουργήθηκε κάπως έτσι μια κατάσταση όπου η  αστυνομία  συλλάμβανε αγωνιζόμενους φοιτητές, ενώ οι φασίστες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με σιδερολοστούς και χτυπούσαν απροκάλυπτα τον παρευρισκόμενο κόσμο.

Απεδείχθη ακόμη μία φορά πως η ΧΑ, αλλά και τα λοιπά φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα έχουν στενές διασυνδέσεις με τις δυνάμεις καταστολής και την ΕΛΑΣ. Φάνηκε περίτρανα πως φασισμός και κρατική τρομοκρατία πάνε μαζί, πως εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα: του συστήματος, των κυβερνήσεων, της ΕΕ.

Τα γεγονότα αυτά  έρχονται εξάλλου ως επιστέγασμα της γενικότερης ρατσιστικής, ξενοφοβικής επίθεσης, του κοινωνικού πολέμου απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχούς και καταπιεσμένους. Αποτελούν συνέχεια των αντιπροσφυγικών κυβερνητικών επιλογών, της υπεράσπισης της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, των μαζικών επιστροφών και επαναπροωθήσεων, της γκετοποίησης των προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση  θα παλέψουμε με κάθε μέσο ενάντια στην κρατική και φασιστική τρομοκρατία, ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή της αλληλεγγύης, αλλά και ενάντια στον εγκλεισμό και την απομόνωση των προσφύγων.

Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η απαίτηση για ελεύθερη διέλευση και η αρμονική συνύπαρξη ντόπιων και μεταναστών που εκφράστηκε μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελεί για μας κομμάτι της πάλης για μια καλύτερη, αξιοπρεπή ζωή, με δικαιώματα και ελευθερίες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, επιδιώκουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο, ώστε να ενισχυθεί η κοινή πάλη ντόπιων και προσφύγων ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τα αυταρχικά καθεστώτα και τις φασιστικές συμμορίες, την εκμετάλλευση και τις βάρβαρες πολιτικές κεφαλαίου-Ε.Ε.-κυβερνήσεων!

Το γραφείο τύπου της νΚΑ, 29/09/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου