Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δευτέρα 13 Μαρτίου Στις 9 Το Πρωί, Στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης Ενάντια Στην Εξόρυξη Χρυσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9.00΄ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Τη Δευτέρα 13 Μάρτη σύρονται στα δικαστήρια 21 από τους συνολικά 450 «κατηγορούμενους» αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, με την κατηγορία της δήθεν σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια της μνημονιακής της υποχώρησης, αφήνει έκθετους τους αγωνιστές κατά της εξόρυξης – οι οποίοι υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια και υφίστανται ακόμη την αστυνομική βία και τρομοκρατία – να οδηγηθούν στα δικαστήρια, με κίνδυνο να καταδικαστούν γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα ΟΛΩΝ μας στη ζωή.


Συμπαρατασσόμενηπια με τα συμφέροντα της EldoradoGold,όπως και με τα γενικότερα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, όχι μόνον αφήνει ανενόχλητη την εταιρεία να καταστρέφει το περιβάλλον και να σκοτώνει και τις μελλοντικές γενιές της ευρύτερης περιοχής, αλλά ξεπλένει τα «αμαρτήματά» της, σύροντας στα δικαστήρια όσους τόλμησαν και τολμούν να υψώσουν το παράστημά τους απέναντί της. Ξεχνώντας παντελώς, ότι βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ήταν το κλείσιμο της EldoradoGoldστις Σκουριές.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλους τους συμπολίτες μας τη Δευτέρα 13 Μάρτη, στις 9.00΄το πρωί μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης στους αγωνιστές που δικάζονται, και ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και πάλης απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τις ζωές μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το Γραφείο Τύπου ΛΑΕ

Θεσσαλονίκη 10/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου