Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΕΕΚ - ΟΕΝ : Όποιος Χτυπάει Αγωνιστές Του Κινήματος Είναι Εχθρός Του Λαού Και Της Νεολαίας

Την στιγμή που αναμένεται να ψηφιστούν νέα τρισχειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι σχολές τελούν υπό καθεστώς διάλυσης, μέλη της ΚΝΕ με καθοδήγηση στελεχών του ΚΚΕ πραγματοποιούν τραμπούκικη επίθεση σε πρωτοπόρους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος και μέλη της ΕΑΑΚ!
Την Πέμπτη 23/3 το πρωί δυνάμεις της ΚΝΕ οργανωμένα και συντονισμένα ξυλοκοπούν μέλη της ΕΑΑΚ σε αρκετές σχολές.  

Αποκορύφωμα ήταν η τραμπούκικη επίθεση 60 -εξωπανεπιστημιακών- μελών και στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από κοινού με μέλη της ΚΝΕ στη σχολή ΣΕΜΦΕ του Πολυτεχνείου στέλνοντας τέσσερις φοιτητές της ΕΑΑΚ στο νοσοκομείο με κατάγματα και σπασμένες μύτες. Η τραμπούκικη επίθεση με κράνη και καδρόνια καθοδηγούνταν από στελέχη του ΚΚΕ, που μάλιστα δε δίστασαν να καταστρέψουν τους χώρους σχημάτων της ΕΑΑΚ και να κάνουν πλιάτσικο σε τσάντες, πορτοφόλια και κινητά μελών της ΕΑΑΚ.


Ο χαρακτήρας της επίθεσης καθιστά προφανές πως δεν ήταν μια κίνηση εν θερμώ αλλά μια καλά οργανωμένη ενέργεια, απόρροια συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής από μέρους της ηγεσίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η θλιβερή επιλογή της ηγεσίας του ΚΚΕ ενόψει του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ αποσκοπεί ίσως να συσπειρώσει τις δυνάμεις του και να κλείσει άρον άρον πολιτικά ρήγματα που έχουν ανοίξει κατά την παρούσα περίοδο αναζήτησης για το “τι μέλλει γενέσθαι” στο εργατικό-λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα. Η επιλογή της κομματικής περιχαράκωσης και επίθεσης στα υπόλοιπα κομμάτια του κινήματος από την ηγεσία του ΚΚΕ όχι μόνο υπονομεύει την αγωνιστική ετοιμότητα του κινήματος αλλά στρέφεται και ενάντια στις πραγματικές διαθέσεις αγωνιστικής συσπείρωσης, πολιτικής αναζήτησης και υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης.

Γεννιέται το ερώτημα, εφόσον η ηγεσία του ΚΚΕ διατείνεται πως κατέχει το άγιο δισκοπότηρο της επαναστατικής πολιτικής γιατί επιλέγει να αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς εντός των ΑΕΙ-ΤΕΙ φυσικά και όχι πολιτικά; Είναι σαφές ότι η ηγεσία του ΚΚΕ φοβάται διότι νοιώθει πολιτικά αδύναμη να δώσει προοπτική στο κίνημα της νεολαίας και να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που τίθενται από τα μέλη της. Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που καταφεύγει σε τέτοιες τραμπούκικες επιθέσεις ξένες προς τις επαναστατικές παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος, σε μεθόδους του παρακράτους και του παρηκμασμένου αστικού κόσμου.

Τη στιγμή που παίζεται ένα ακόμα επεισόδιο των περίφημων διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των τοκογλύφων δανειστών για το νέο τρισχειρότερο μνημόνιο είναι απαίτηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας όλα τα σφυριά να βαράνε μαζί. Όποιος διασπά με τραμπουκισμούς την -κρίσιμη για τις εργατικές και νεολαιίστικες μάζες- αγωνιστική ενότητα δράσης του κινήματος σπέρνει τη σύγχυση και δίνει αβάντα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει αναίμακτα ακόμα μια συνθηκολόγηση με τους δανειστές ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού και της νεολαίας.

Αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση και αποκαλούν τους εαυτούς τους κομμουνιστές να γνωρίζουν πως μαζί με τα κεφάλια των συντρόφων μας χτύπησαν και τη σπουδάζουσα, άνεργη/ελαστικά εργαζόμενη, επισφαλή νεολαία και το λαό που στις πλάτες τους, στις πλάτες μας θα πέσει το νέο μνημόνιο. Να μην επωμιστούν αυτό το βάρος τα μέλη και οι υποστηρικτές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Είναι επιτακτικό να πετάξουμε έξω από το κίνημα κάθε είδους αστικές και παρακρατικές πρακτικές.
Σήμερα καθήκον όλων των κομματιών του κινήματος είναιη συνένωση των αγώνων, για δουλειά-υγεία-παιδεία -στέγη και τροφή για όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους και δεν είναι "αξιωματικοί" των αφεντικών, όσους νεολαίους αδυνατούν να σπουδάσουν ή βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ ανεργίας και ελαστικής εργασίας.

Μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στο 4ο μνημόνιο και όλα τα μνημόνια, ενάντια στην υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ και την ανεργία. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη εναλλακτικής εξουσίας στο παρηκμασμένο αστικό σύστημα και τους πολέμους που φέρνουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση από τα κάτω, εργατικά, αριστερά, επαναστατικά! Να μη γίνουν οι ζωές μας παιχνίδι σε οποιαδήποτε νέα κοινοβουλευτικά τερτίπια. Για επιστροφή στο Λενινισμό κι όχι στο δυσφημισμένο σταλινισμό.
25 Μαρτίου 2017
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου