Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Να Σταματήσουμε Αυτό Το Έγκλημα

Την Κυριακή που πέρασε, η Καθημερινή δημοσίευσε μια συγκλονιστική συνέντευξη με τον Μουφτή του Διδυμότειχου. Εκεί, ο μουσουλμάνος ιερωμένος αποκαλύπτει την τραγωδία της ταφής των προσφύγων και μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τον Έβρο, σε ένα νεκροταφείο-χωράφι στο χωριό Σιδηρώ. Η φράση «Διδυμότειχο μπλουζ» από το γνωστό τραγούδι δεν θα είναι ποτέ πια ίδια.

Πρόκειται για μια από τις πιο άγνωστες πτυχές της βαρβαρότητας της Ευρώπης φρούριο. Ο φράχτης στον Έβρο σε συνδυασμό με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που σφράγισε το Αιγαίο, σημαίνει ότι τα νερά του Θρακικού πελάγους υποδέχονται τους πνιγμένους στο ποτάμι και τα πτώματα όσων ξεβράζονται στη στεριά καταλήγουν σε πρόχειρους λάκκους στο μειονοτικό χωριό στα ορεινά ανάμεσα στο Σουφλί και στο Διδυμότειχο. Ακόμα και τη χρηματοδότηση για τη μετατροπή σε κανονικό μουσουλμανικό νεκροταφείο αρνήθηκε η ΕΕ δια στόματος Αβραμόπουλου! Αυτή τη χυδαιότητα υπηρετούν ο Τσίπρας και ο Μουζάλας.

Ισλαμοφοβική υστερία

Αυτή είναι η «πολιτισμένη» Ευρώπη που αυτές τις μέρες κλιμακώνει την ισλαμοφοβική υστερία με απαγορεύσεις πολιτικών συγκεντρώσεων τούρκων μεταναστών στην Ολλανδία και άλλες χώρες. Με απέραντη υποκρισία, οι ίδιες κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τον Ερντογάν για το μπλοκάρισμα των προσφύγων, αρνούνται στους μετανάστες από την Τουρκία τα πολιτικά τους δικαιώματα στο όνομα της προστασίας της δημοκρατίας από τις μεθοδεύσεις του Ερντογάν. Θα σκέφτονταν αυτές οι κυβερνήσεις να απαγορεύσουν περιοδείες του Ραχόι στους μετανάστες από την Ισπανία που δουλεύουν στη Γερμανία; Σίγουρα όχι, και ο λόγος δεν είναι ότι ο Ραχόι είναι πιο δημοκράτης από τον Ερντογάν (ρωτήστε τους Βάσκους αν οι εμπειρίες τους από το ισπανικό κράτος είναι «δημοκρατικές»). Το πραγματικό υπόβαθρο της νέας υστερίας είναι το γεγονός ότι οι μετανάστες από την Τουρκία είναι μουσουλμάνοι.

Τα συλλαλητήρια αυτού του Σαββάτου 18 Μάρτη αποκτούν πιο πιεστική αμεσότητα μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Βγαίνουμε συντονισμένα στους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών πόλεων ενάντια στον ρατσισμό και την ακροδεξιά απειλή, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους των ΗΠΑ ενάντια στις ίδιες επιθέσεις του Τραμπ. Κάνουμε έτσι ένα μεγάλο βήμα για να χτίσουμε παντού το κίνημα που μπορεί να βάλει τέρμα στις βαρβαρότητες του καπιταλισμού μέσα στην κρίση του.

Η Εργατική Αλληλεγγύη και το ΣΕΚ είμαστε περήφανοι για τη συμβολή μας μέσα από τη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Τάση στο άπλωμα της πρωτοβουλίας της 18Μ διεθνώς. Η μάχη που δίνουμε όλοι μαζί έχει ανάγκη την ενίσχυση της επαναστατικής αριστεράς σε κάθε γωνιά του πλανήτη και σε κάθε γειτονιά εδώ. Για να τσακίσουμε τη θανατερή Ευρώπη φρούριο και να χτίσουμε μια Ευρώπη των εργατών ανοιχτή στη διεθνιστική αλληλεγγύη με τους εργάτες και τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου