Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΔιΕΕξοδος : Πρωτοβουλίες Και Κάλεσμα Για αντι-ΕΕ δράση

Πρόσκληση – κάλεσμα

Στις 25 Μαρτίου κλείνουν 60 χρόνια από την υπογραφή από έξι ευρωπαϊκά κράτη (Δ. Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ιταλία) της συνθήκης της Ρώμης, η οποία είναι ουσιαστικά η επίσημη πράξη ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) και μετέπειτα Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Προέβλεπε την δημιουργία μιάς κοινής αγοράς βασισμένης στην τελωνειακή ένωση των χωρών αυτών, την θεμελίωση τεσσάρων ελευθεριών (κυκλοφορίας εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων), την υιοθέτηση κοινής πολιτικής στον αγροτικό τομέα και στις μεταφορές, την θέσπιση κανόνων προστασίας του ανταγωνισμού (με αιχμή την κατάργηση των κρατικών ενισχύσεων) και την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η ίδρυση της ΕΟΚ προπαγανδίστηκε ως το τέλος των πολέμων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και απαρχή μιάς εποχής ευημερίας και δημοκρατίας για τους λαούς της. Το που ακριβώς όμως αποσκοπούσε η ΕΟΚ έγινε ξεκάθαρο με την πάροδο των δεκαετιών όταν τα διάφορα σύμφωνα σταθερότητας και η θεοποίηση της ανταγωνιστικότητας οδήγησαν σε υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων (ειδικά στις χώρες της περιφέρειας) ενώ ταυτόχρονα καταρρακώθηκε και αυτή η έννοια της αστικής δημοκρατίας με την διακοσμητική παρουσία του λεγόμενου Ευρωκοινοβούλιου, την επικράτηση εξωθεσμικών κέντρων και την ενεργό ανάμειξη των ευρωπαϊκών χωρών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους με αποτέλεσματα την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρωπίνων ζωών και την δημιουργία τεράστιου κύματος προσφύγων.

Στην χώρα μας η καπιταλιστική κρίση του 2008 σε συνδυασμό με την “αλληλεγγύη” της δήθεν μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε ακραία πλέον φτώχεια (που διαρκώς επιδεινώνεται), στην καταρράκωση κάθε έννοιας δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικού κράτους και στο ξεπούλημα των υποδομών και της δημόσια περιουσίας. Το κύμα δυσαρέσκειας και αντίθεσης στην ΕΕ συνεχώς μεγαλώνει, αν δεν είναι ήδη πλειοψηφικό. Είναι ώρα να τεθεί πλέον ξεκάθαρα το αίτημα της σύγκρουσης και αποδέσμευσης από την ΕΕ σαν μοναδικού δρόμου για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας, της ανέχειας, της ανεργίας, της μαζικής μετανάστευσης.

Η ΔΙΕΕΞΟΔΟΣ καλεί σε κοινή πορεία και πάλη όσες δυνάμεις αγωνίζονται για έναν άλλο δρόμο για την κοινωνία, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων και δεν θα έχει τίποτε κοινό με το ιμπεριαλιστικό δημιούργημα της ΕΕ. Προτείνουμε σαν πρώτο βήμα συνάντηση την Πέμπτη 16/3 στις 7:00 μ.μ στη Λέσχη των Αναιρέσεων (Ιπποκράτους και Λασκάρεως) για να καθορίσουμε μαζί τον τρόπο που θα “τιμήσουμε” την συνθήκη της Ρώμης αλλά και τις επόμενες μορφές πάλης.

ΔΙΕΕΞΟΔΟΣ

Πρωτοβουλία αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου