Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΠΡΙΝ Να Ρίξουμε Τα Τείχη Πολέμου Και Προσφυγιάς

Πανελλαδική ημέρα αγώνα, αντίστασης και συντονισμού το Σάββατο 18 Μάρτη

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία έχει αποδεχθεί καρμανιόλα για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ζώνες του πολέμου και της φτώχειας, διασχίζοντας τη Μεσόγειο. Κι όμως, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιδιώκουν να υπογράψουν ανάλογες συμφωνίες και με άλλες χώρες, ενώ σκληραίνουν γενικότερα τη στάση τους. Με τις αποφάσεις που λαμβάνονται τόσο στις συνόδους κορυφής όσο και σε εθνικό επίπεδο, με τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου και τις δικαστικές ετυμηγορίες, επιχειρούν να καταστήσουν την Ευρώπη απροσπέλαστο φρούριο για τους ανεπιθύμητους πρόσφυγες-εισβολείς, με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ και της Frontex, ηλεκτροφόρων συρμάτων και αδίστακτων «κυνηγών συνόρων».

 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι απλώς συναινεί σε αυτά τα μέτρα, αλλά τα εφαρμόζει ευλαβικά, έχοντας καταστήσει το άσυλο… είδος υπό εξαφάνιση. Αδυνατώντας δε να υψώσει τείχος στο Αιγαίο, ακολουθεί «πολιτική αποτροπής» και επιβάλει τόσο φρικτές συνθήκες στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος, ώστε η Μόρια και τα άλλα «κέντρα φιλοξενίας» να αντιμετωπίζονται ως κάτι αντίστοιχο με το… Γκουαντάναμο! Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει μετατρέψει το προσφυγικό σε πεδίο κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφαλαίου, ειδικά στον τομέα της υγείας, με τις ΜΚΟ να δρουν ασύδοτα, υπό την ανοχή του κράτους και του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είναι φανερό πως η αντίσταση και ο κοινός αγώνας Ελλήνων και προσφύγων καθίσταται πλέον μονόδρομος. Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο να αποτελέσει σταθμό ρήξης και ανατροπής, δεκάδες συλλογικότητες καλούν στην πανελλαδική ημέρα αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου, με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Σέρρες, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Λέσβο και άλλες πόλεις και περιοχές.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου